The Mastercooks of Belgium

Recepten

Frank Fol

Salade van aardbei, selder, gekonfijte gember, honig en verse munt

Sang-Hoon Degeimbre

Venkel, paprika, appelen, sinaasappel, wei, basilicum - Degeimbre-Sang-Hoon

Pierre Résimont

Knikkers van lopende chocolade - Met gekarameliseerde bananen, banaansorbet, yoghurt, yuzu - Pierre Résimont

Evangelos Triantopoulos

Gegrilde St-Jakobsnoten, groene linzen uit Puy en emulsie met citroengras - Evan Triantopoulos

Lieven Lootens

Haverwortel, grijze garnalen, talauma en pinda - Lieven Lootens

Trio van varken: haas, wangen en rilette - Franky Vanderhaeghe

Patrick Celeghin

Op het vel gebakken snoekbaarsfilet met gebakken eendenlever, op het vel gebakken, rode bietensap en erwtjes - P. Celeghin

Pascal Devalkeneer

Makreelfilets op zijn Japans gegaard, Avruga kaviaar, fijne blaadjes van gekookte en rauwe biet, coulis van waterkers - Pascal Devalkeneer

Saltimbocca van filet puur van kalfsvlees met salie - Nicolas Bourdeaud'hui

Gebrande citroentaart - Giovanni Cornelis

Frank Fol

Molsla met moes van rode biet, abrikozencompote en gepofte wilde rijst - Frank Fol

Rundwang in een cocotte met wijn van Cahors, geglaceerde wortelen met room - Alain Troubat

Didier Galet

Medaillon van hinde, saus met peren en met thee, puree van zoete aardappelen - Didier Galet

Lionel Rigolet

Rollade van gerookte zalm gevuld met king krab - Lionel Rigolet

Matthieu Beudaert

Goujonettes van neustong (tongschar) met gribiche en kruidensla - Matthieu Beudaert

Royale van aardpeer met ansjovis, zeekat gevuld met zwarte olijven - Clément Petitjean

Oliver Bourguignon

Fazant in cocotte, boschampignons, frieten van knolselder - Olivier Bourguignon

Christophe Pauly

Duif met parfum van kreupelhout - Christophe Pauly

Frank Fol

Venkelcarpaccio met pompelmoes - Frank Fol

Eric Martin

Gebakken eendenlever, radijs, venkel en groene appel, saus van Syrahwijn - Eric Martin

Sint-Jakobsvruchten en kokkels 'à la coque' - Stephane Buyens

Evangelos Triantopoulos

Knapperig duizendblad van gekarameliseerde peer en lichte chiboustecrème met praliné - Evan Triantopoulus

Oesters met een sabayon van champagne - Stéphane Grulois

Philippe - Fauchet

Kip uit de Gers, met Beluga linzen, erwtjes, gevitamineerd sap - Philippe Fauchet

Patrick Celeghin

Halve kreeft, gekaramelliseerd in een schelp gevuld met een kaviaar van zuiderse aroma’s overgoten met een saus van tamarinde met hoeveboter, parfum van rode peper uit Kampot. - P. Celeghin

Pascal Devalkeneer

Mergpijp in de lengte gesneden, gebakken in de oven, met St-Jacobsschelpen en zwarte truffel - Pascal Devalkeneer

Taart met geitenkaas en rode biet - Nicolas Bourdeaud'hui

Fondant van zalm, zachtgekookt ei, sabayon van citroenmelisse en haringkuit - Dominique Michou

Frank Fol

Spinazieblaadjes met oester, witte druiven, gele kerstomaat en sauvignon blanc - Frank Fol

Steak tartaar of filet américain van Stirwen- Alain Troubat

Didier Galet

Renette appel in de oven gebakken met Carta Fatapapier, kaneelboter - Didier Galet

Lionel Rigolet

Rundcarpaccio, coulis van tuinkers, Thaise basilicum en mosterdgelei - Lionel Rigolet

Olivier Wilbers

Duo van Sint-Jakobsnootjes, krokant gebakken met panko, tomaat en rucola - Olivier Wilbers

Reefilet van onze wouden -Clément Petitjean

Cedric Poncelet

Kreeft op de plancha, meli-melo van seizoengroenten, jus van bouillabaisse - Cedric Poncelet

Pierre Burtonboy

Knolselder in zoutkorst, emulsie van oude Parmezaan met truffel Melanosporum - Pierre Burtonboy

Frank Fol

Spaghetti van courgette, compote van tomaten en zeebaars - Frank Fol

Eric Martin

Lijnbaars en zijn brandade met truffels en Carrare spek - Eric Martin

Lepels gevuld met geplette aardappel, oester, tong, Oud Brugge en een biersabayon met Pier Kloeffe - Stephane Buyens

Felix Alen

Spies van gemarineerde paling en puree van gerookte aardappelen - Felix Alen

Lieven Lootens

Ganzenlever, butternutpompoen, duindoornbes, hazelnoot en bergamot - Lieven Lootens

Philippe - Fauchet

Lactos - Philippe Fauchet

Dirk Vandendriessche

Gebakken langoustines - taboulé van Bulgur - brunoise gerookte steur - gepekelde komkommer - soja emulsie - krokant van Vitelotte - Dirk Vandendriessche

Frans Saint-Germain

Varkenshaasje met snijboontjes, bloemkool en bouillonaardappel - Frans Saint-Germain

Francis Scheyvaerts

Koud soepje van komkommer en cocosmelk, salade van wakamé , Noorse kreeft en tempura van nori - Francis Scheyvaerts

Nootje van gebakken kalf, saus met vin jaune, blaadjes van aardappel met tapenade van zwarte olijven en ravioli van kalfszwezeriken - Dominique Michou

Frank Fol

Follade isabelle - Frank Fol

Fabrice Vuillemin

Rabarber met bosaardbeien, yoghurtijs en speculaascrunch

Didier Galet

Ravioli van fazant met witloof - Didier Galet

Paccheri met ragoût van zeeduivel en Pachino tomaten - Franco Spinelli

Thierry Kloos

Forel, curryvinaigrette - Thierry Kloos

Alles van chocolade, roomijs, biscuit - Clément Petitjean

Cedric Poncelet

Tarbotfilet met pesto van waterkers - Cedric Poncelet

Pierre Burtonboy

Tartaar van rode tonijn en eendenlever, chutney van pruimen - Pierre Burtonboy

Jean-Baptiste Thomaes

Bouillon van kreeft met truffelessence, geserveerd zoals een osso buco, biogroenten, emulsie van bisque

Eric Martin

Slaatje met Borquin en carpaccio van Sint-Jakobsvruchten met truffels - Eric Martin

Jean-Luc Pigneur

Geroosterde Sint-Jakobsnoten, crème en couscous van bloemkool, hazelnoten met koriander - Jean Luc Pigneur

Felix Alen

Gevulde en geroosterde chiconettes met peer en zoetzure saus van abdijbier - Felix Alen

Lieven Lootens

Broccoletto, Mechelse koekoek, kreeft en sinaasappel - Lieven Lootens

Jan Van Den Bon

Rivierkreeftjes – roomse kervel – oranje zoete pepertjes – cresson Fontaine – asperge – pompoenpitolie - Jan Van den Bon

Jean Castadot

Club Sandwich van eendenlever met frambozen - Castadot Jean

Frans Saint-Germain

Gepocheerde ananas in samba met bavarois van passievrucht - Frans Saint-Germain

Francis Scheyvaerts

Crèmeux van witte chocolade, citroenmousse en versgedraaid sorbet van ananas met rijstazijn - Francis Scheyvaerts

Salade van kersen in zijn sap, ijs van geitenmelk met vanille - Dominique Michou

Eric Pankert

Borst van colvert eend, brandade van eendenbil, Thaise asperges, coulis van zoethout - Eric Pankert

Frank Fol

Kalfsteak met tartaar van pronkboon en bonenkruid, aardappelpuree met vlierbessenstroop - Frank Fol

Frédéric Salpetier

Parmentier van rundwangen, geroosterde eendenlever, eekhoorntjesbrood, puree van knolselder - Frédéric Salpetier

Ravioli van ananas, crème van tonkabonen, sorbet met citrusvruchten en mascarponemousse - Franco Spinelli

Thierry Kloos

Kwartels met morieljes en cantharellen - Thierry Kloos

Vincianne Spronck

Wraps van gerookte zalm, rucola en platte kaas - Vincianne Spronck

Cedric Poncelet

Koningskrab, champagnesaus, bieslook - Cedric Poncelet

Pierre Burtonboy

Sint-Jakobsnoten met truffels, mousseline van peterseliewortel, Parmezaanchips - Pierre Burtonboy

Filip Claeys

Hondshaai in het groen, groene snijbiet en avocado

Bart De Pooter

Rog met rode en groene warmoes, Nieuw Zeelandse spinazie, amandel en Geuze - Bart De Pooter

Jean-Luc Pigneur

Gemarineerd makreel met yuzu en gember - Jean-Luc Pigneur

Felix Alen

Cuberdon triologie: ijspraline, mozaïek en gevuld peertje - Felix Alen

Tonijn op de wijze van Nice - Stéphane Grulois

Jan Van Den Bon

Gegrilde roodbaars –sel de Guérande – crème van artisjok – rode basilicumvinaigrette – zwarte olijven – rode biet en azijn met blauwe bosbes - Jan Van den Bon

Jean Castadot

Kalfsnier op zijn Luiks - Castodot Jean

Frédéric Caerdinael

Eendenborst Apicius - Frédéric Caerdinael

Pagina's