The Mastercooks of Belgium

Recepten

Ingrid Neven

Tempura van gamba’s, gele curryroom, gewokte groenten en fijne tagliatelle. - Neven Ingrid

Angelo Rosseel

Langoustinestaartje, gekonfijte zomerse knolgroentjes, pepermunt, oude rum en citroen - Angelo Rosseel

Pascal Marcin

Gegrilde en gerookte rundfilet, boschampignons op geplette primeuraardappelen. Saus met tijm. - Pascal Marcin

Hollandse witte asperges, king crab uit de Barendzee, kwarteleitjes, morieltjes en tuinbonen - Vanheule Philippe

Asperges gepaneerd met pecorino en gebakken zeebaars in een sausje van port en madera met morieljes - Franky Vanderhaeghe

Patrick Celeghin

Culinaire reis van maatjes en paling vergezeld van een Péket des Houyeux - Patrick Celeghin

Roger Souvereyns

Kroon van coquilles en truffels met kruidensalade - Roger Souveryns

Patrick Meirsman

Ganzenlever met eekhoorntjesbrood - Patrick Meirsman

Yves Mattagne

Bretoense kreeft, wortel, passievrucht, Teriyaki - Yves Mattagne

Wilde eend met herfstgroentjes en zijn jus - Filip Dewijnants

Frank Fol

Rodebiet risotto, gerookte look, frisse veldsla en stiftjes van Cantal kaas - Frank Fol

Frank Fol

Marchmallow van radijs met citroengras. - Frank Fol

Alain Deluc

Gemarineerde griet, tijm, citroen, emulsie van gejodeerde waterkers - Alain Deluc

Serge - Devreker

Tong op Molenaarswijze - Serge Devreker

Vincent - Gardinal

Foie de canard, boudin blanc de chez Pierre Molle, cerise, abricot, pêche - Vincent Gardinal

Bouillabaisse van zeeduivel, venkel en tomaten - Olivier Vanden Branden

Jean-Pierre Gascoing

Inktvis op de plancha - Jean-Pierre Gascoign

Tristan Martin

Beekforel van de viskwekerij van Wamme, gebakken op houtvuur, morilles, geroosterde asperges - Tristan Martin TYM

Maxime Maziers

Ierse rundrib met jonge snijbiet en kroketjes met witloof en eendenlever - Maxime Maziers

Ingrid Neven

Gebakken hazenfilet, pompoenpuree geparfumeerd met sinaas, pistachecrunch en jus van de haas. - Neven Ingrid

Angelo Rosseel

Bioparelhoen uit Zillebeke, eekhoorntjesbrood, pens van de boutjes en verse hazelnoot, zoete aardappel, wijnperzik en gepofte spelt, parelende jus - Angelo Rosseel

Geert Van Hecke

Roodbaars met citrus en artisjok - Geert Van Hecke

Roland Debuyst

Yakitori van kalfzwezerik, groentespaghetti met look en cashewnoten, Thaise saus - Roland Debuyst

Philippe - Fauchet

Groene asperges van Pertuis en witte asperges van Mechelen Reypenaer VSOP, groene olie, daslook, moutbrood, mousseline - Philippe Fauchet

Mario Aerts

Sint-Jacobsvruchten, chorizo, gemarineerde tomaat, boterboontjes, ketchup - Mario Aerts

Frans Saint-Germain

Risotto van pompoen met Breydelvarkensschouder, zoete aardappel en schuim van spek - Saint-Germain Frans

Patrick Meirsman

Reeboknootjes met peperkoek - Patrick Meirsman

Yves Mattagne

Amandelbrood, amandelen, mojito granité, nougatcrème - Yves Mattagne

Frank Fol

Gekarameliseerd witloof met kaneelparfum en cichorei ijs.

Frank Fol

Chutney gele kerstomaat met Brusselse kaas en artisjokchips - Frank Fol

Alain Deluc

Sint-Jakobsvruchten, kokobonen met eendenlever - Alain Deluc

Serge - Devreker

Haasjes van geroosterde kabeljauw, saus met rode Sancerre - Serge Devreker

Vincent - Gardinal

Fraises garigettes, pistache, fromage de chèvre frais de la Chèvrerie de la Machine - Vincent Gardinal

Axel Rousseaux

Wilde eend, biet en saus met kriekbier - A. Rousseaux

Ravioli van Baskische varkenswangen, bouillon van strandkrabben en pikante chorizo - Olivier Vanden Branden

Isabelle Arpin

Noordzeetong, wortelen, aardperen, sinassaus met kruiden - Isabelle Arpin

Willem Hiele

Tajine van hondshaai - Willem Hiele

Marc Clement

Gerookte Oosterschelde paling – eendenlever – structuren van biet - Marc Clement

Gert De Mangeleer

Frisse salade van tomaten, met citrusafrikaan en ijsgekoelde bouillon

Sang-Hoon Degeimbre

Knolselder, pistache, kamille - Degeimbre-Sang-Hoon

Pierre Résimont

Sint-Jakobsnoten Met pompoen en lente-ui, vinaigrette gourmand met gedroogde vruchten - Pierre Résimont

Geert Van Hecke

Paling in ’t groen - Geert Van Hecke

Roland Debuyst

Thaise groentenLentecompositie rond espuma van yoghurt, cannelés, macaron, neusjes en ijs van neusjes, espuma van rozen en krokant van kataïfa - Roland Debuyst

Philippe - Fauchet

Rabarber, verbena en framboos - Philippe Fauchet

Mario Aerts

Crème van mascarpone met aardbeien en limoncello - Mario Aerts

Frédéric Caerdinael

Artisjokken en eendenlever, sherryvinaigrette, waterkers, pijnboompitten - Frederic Caerdinael

Eendenborst gemarineerd met citrusvruchten en soja, gevulde aardappelen op de grill, schijfjes aubergine met Colombokruiden - Gaetan Colin

Kreeft in curry met roergebakken groentjes - Giovanni Cornelis

Frank Fol

Zacht gekonfijte knolselderbalkjes met kassonade suiker en kastanjeijs - Frank Fol

Frank Fol

Zure regen van wintergroenten - Frank Fol

Bert Zaman

Mechelse koekoek met asperges, morilles, Arancana-ei, schapenyoughurt Knuthenlund - Bert Zaman

Alain Deluc

Hindefilet met peper en specerijen, kastanjes, wintercompote - Alain Deluc

Matthieu Beudaert

Schelpjes, doperwtjes en tuinbonen - Matthieu Beudaert

Eddy Münster

Ravioli van kreeft en kalfzwezeriken met piment d’Espelette en morieljes, crème van kreeft- Eddy Münster

Christophe Pauly

Blauwe kreeft, broccoli, truffel - Christophe Pauly

Isabelle Arpin

Burrata, tomaten, bloody mary vinaigrette, gelei van zwarte olijven - Isabelle Arpin

Willem Hiele

Gegrilde hondshaai, buikspek, Noordzeedashi - Willem Hiele

Marc Clement

Cobia – couscous bloemkool – rode biet - Marc Clement

Christophe Hardiquest

Gemarineerde makreel, espuma van mierikswortel en Geuze granita Oud Beersel

Sang-Hoon Degeimbre

Artichauts violets - Degeimbre-Sang-Hoon

Pierre Résimont

Gebakken eendenlever Met peperkoek, gekonfijte citroen en vijgen, reductie van Pinot Noir - Pierre Résimont

Geert Van Hecke

Vol-au-vent met kalfszwezerik - Geert Van Hecke

Crumble van Sint-Jakobsschelpen met hazelnoten - Stéphane Grulois

Oester op een puree van schorseneren, jus van limoen en een granité van champagne - Franky Vanderhaeghe

Mario Aerts

Garnalen, rode biet, gerookte makreel, avocado - Mario Aerts

Pascal Devalkeneer

Lijnbaarsfilets, tartaar van Guilardeau oesters, oscietra kaviaar, brocollibloemen en risotto van spelt met waterkers - Pascal Devalkeneer

Banaan met honing, citroengras, geraspte gember op de barbecue - Gaetan Colin

Wilde eendenfilet, gebraden met popcorn, koolrabi, butternutpompoen, eekhoorntjesbrood en wafel van zoete aardappel - Giovanni Cornelis

Frank Fol

Gemarineerde ravioli van koolrabi met passievrucht gevuld met zoete pesto van chocolade met banaan - Frank Fol

Fricassee van pijlinktvis op zijn Baskisch - Alain Troubat

Bert Zaman

Entrecôte van Vlaams Rood rundvlees “Dry Aged”, gele wortel, tuinbonen, erwten, asperges - Bert Zaman

Lionel Rigolet

Tartaar van aardbeien met Eau de Villée en ananassorbet - Lionel Rigolet

Matthieu Beudaert

Pladijs, geroosterd in de pan, broccoli, yoghurt met bruine boter - Matthieu Beudaert

Eddy Münster

Mosaïque de foie gras de canard et anguilles fumées, chutney aux ananas et émulsion de poire - Eddy MünsterMozaiek van eendenlever met gerookte paling, chutney van ananas en emulsie van peer

Olivier Bourguignon

Petit gris van Namen, puree van bintjes Terra Nostra - Olivier Bourguignon

Christophe Pauly

Tarbotmoten, witloof, gerookte schelvis, bouillon van schelpjes met vin jaune - Christophe Pauly

Isabelle Arpin

Lam uit de Pyreneeën, gesouffleerd brood, oosterse lamsjus, crémeux pesto, look en kruiden - Isabelle Arpin

Willem Hiele

Hondshaai op de graat gebakken, gelakte kruidencoulis en zurkelstampers - Willem Hiele

Marc Clement

Rabarber - Platte kaas – witte chocolade - Marc Clement

Frank Fol

Salade van aardbei, selder, gekonfijte gember, honig en verse munt

Pagina's