The Mastercooks of Belgium

Recepten

Gert De Mangeleer

Frisse salade van tomaten, met citrusafrikaan en ijsgekoelde bouillon

Sang-Hoon Degeimbre

Knolselder, pistache, kamille - Degeimbre-Sang-Hoon

Pierre Résimont

Sint-Jakobsnoten Met pompoen en lente-ui, vinaigrette gourmand met gedroogde vruchten - Pierre Résimont

Geert Van Hecke

Paling in ’t groen - Geert Van Hecke

Roland Debuyst

Thaise groentenLentecompositie rond espuma van yoghurt, cannelés, macaron, neusjes en ijs van neusjes, espuma van rozen en krokant van kataïfa - Roland Debuyst

Philippe - Fauchet

Rabarber, verbena en framboos - Philippe Fauchet

Mario Aerts

Crème van mascarpone met aardbeien en limoncello - Mario Aerts

Frédéric Caerdinael

Artisjokken en eendenlever, sherryvinaigrette, waterkers, pijnboompitten - Frederic Caerdinael

Eendenborst gemarineerd met citrusvruchten en soja, gevulde aardappelen op de grill, schijfjes aubergine met Colombokruiden - Gaetan Colin

Kreeft in curry met roergebakken groentjes - Giovanni Cornelis

Frank Fol

Zacht gekonfijte knolselderbalkjes met kassonade suiker en kastanjeijs - Frank Fol

Frank Fol

Zure regen van wintergroenten - Frank Fol

Bert Zaman

Mechelse koekoek met asperges, morilles, Arancana-ei, schapenyoughurt Knuthenlund - Bert Zaman

Alain Deluc

Hindefilet met peper en specerijen, kastanjes, wintercompote - Alain Deluc

Matthieu Beudaert

Schelpjes, doperwtjes en tuinbonen - Matthieu Beudaert

Eddy Münster

Ravioli van kreeft en kalfzwezeriken met piment d’Espelette en morieljes, crème van kreeft- Eddy Münster

Christophe Pauly

Blauwe kreeft, broccoli, truffel - Christophe Pauly

Christophe Hardiquest

Gemarineerde makreel, espuma van mierikswortel en Geuze granita Oud Beersel

Sang-Hoon Degeimbre

Artichauts violets - Degeimbre-Sang-Hoon

Pierre Résimont

Gebakken eendenlever Met peperkoek, gekonfijte citroen en vijgen, reductie van Pinot Noir - Pierre Résimont

Geert Van Hecke

Vol-au-vent met kalfszwezerik - Geert Van Hecke

Crumble van Sint-Jakobsschelpen met hazelnoten - Stéphane Grulois

Oester op een puree van schorseneren, jus van limoen en een granité van champagne - Franky Vanderhaeghe

Mario Aerts

Garnalen, rode biet, gerookte makreel, avocado - Mario Aerts

Pascal Devalkeneer

Lijnbaarsfilets, tartaar van Guilardeau oesters, oscietra kaviaar, brocollibloemen en risotto van spelt met waterkers - Pascal Devalkeneer

Banaan met honing, citroengras, geraspte gember op de barbecue - Gaetan Colin

Wilde eendenfilet, gebraden met popcorn, koolrabi, butternutpompoen, eekhoorntjesbrood en wafel van zoete aardappel - Giovanni Cornelis

Frank Fol

Gemarineerde ravioli van koolrabi met passievrucht gevuld met zoete pesto van chocolade met banaan - Frank Fol

Fricassee van pijlinktvis op zijn Baskisch - Alain Troubat

Bert Zaman

Entrecôte van Vlaams Rood rundvlees “Dry Aged”, gele wortel, tuinbonen, erwten, asperges - Bert Zaman

Lionel Rigolet

Tartaar van aardbeien met Eau de Villée en ananassorbet - Lionel Rigolet

Matthieu Beudaert

Pladijs, geroosterd in de pan, broccoli, yoghurt met bruine boter - Matthieu Beudaert

Eddy Münster

Mosaïque de foie gras de canard et anguilles fumées, chutney aux ananas et émulsion de poire - Eddy MünsterMozaiek van eendenlever met gerookte paling, chutney van ananas en emulsie van peer

Olivier Bourguignon

Petit gris van Namen, puree van bintjes Terra Nostra - Olivier Bourguignon

Christophe Pauly

Tarbotmoten, witloof, gerookte schelvis, bouillon van schelpjes met vin jaune - Christophe Pauly

Frank Fol

Salade van aardbei, selder, gekonfijte gember, honig en verse munt

Sang-Hoon Degeimbre

Venkel, paprika, appelen, sinaasappel, wei, basilicum - Degeimbre-Sang-Hoon

Pierre Résimont

Knikkers van lopende chocolade - Met gekarameliseerde bananen, banaansorbet, yoghurt, yuzu - Pierre Résimont

Evangelos Triantopoulos

Gegrilde St-Jakobsnoten, groene linzen uit Puy en emulsie met citroengras - Evan Triantopoulos

Lieven Lootens

Haverwortel, grijze garnalen, talauma en pinda - Lieven Lootens

Trio van varken: haas, wangen en rilette - Franky Vanderhaeghe

Patrick Celeghin

Op het vel gebakken snoekbaarsfilet met gebakken eendenlever, op het vel gebakken, rode bietensap en erwtjes - P. Celeghin

Pascal Devalkeneer

Makreelfilets op zijn Japans gegaard, Avruga kaviaar, fijne blaadjes van gekookte en rauwe biet, coulis van waterkers - Pascal Devalkeneer

Saltimbocca van filet puur van kalfsvlees met salie - Nicolas Bourdeaud'hui

Gebrande citroentaart - Giovanni Cornelis

Frank Fol

Molsla met moes van rode biet, abrikozencompote en gepofte wilde rijst - Frank Fol

Rundwang in een cocotte met wijn van Cahors, geglaceerde wortelen met room - Alain Troubat

Didier Galet

Medaillon van hinde, saus met peren en met thee, puree van zoete aardappelen - Didier Galet

Lionel Rigolet

Rollade van gerookte zalm gevuld met king krab - Lionel Rigolet

Matthieu Beudaert

Goujonettes van neustong (tongschar) met gribiche en kruidensla - Matthieu Beudaert

Royale van aardpeer met ansjovis, zeekat gevuld met zwarte olijven - Clément Petitjean

Olivier Bourguignon

Fazant in cocotte, boschampignons, frieten van knolselder - Olivier Bourguignon

Christophe Pauly

Duif met parfum van kreupelhout - Christophe Pauly

Frank Fol

Venkelcarpaccio met pompelmoes - Frank Fol

Eric Martin

Gebakken eendenlever, radijs, venkel en groene appel, saus van Syrahwijn - Eric Martin

Sint-Jakobsvruchten en kokkels 'à la coque' - Stephane Buyens

Evangelos Triantopoulos

Knapperig duizendblad van gekarameliseerde peer en lichte chiboustecrème met praliné - Evan Triantopoulus

Oesters met een sabayon van champagne - Stéphane Grulois

Philippe - Fauchet

Kip uit de Gers, met Beluga linzen, erwtjes, gevitamineerd sap - Philippe Fauchet

Patrick Celeghin

Halve kreeft, gekaramelliseerd in een schelp gevuld met een kaviaar van zuiderse aroma’s overgoten met een saus van tamarinde met hoeveboter, parfum van rode peper uit Kampot. - P. Celeghin

Pascal Devalkeneer

Mergpijp in de lengte gesneden, gebakken in de oven, met St-Jacobsschelpen en zwarte truffel - Pascal Devalkeneer

Taart met geitenkaas en rode biet - Nicolas Bourdeaud'hui

Fondant van zalm, zachtgekookt ei, sabayon van citroenmelisse en haringkuit - Dominique Michou

Frank Fol

Spinazieblaadjes met oester, witte druiven, gele kerstomaat en sauvignon blanc - Frank Fol

Steak tartaar of filet américain van Stirwen- Alain Troubat

Didier Galet

Renette appel in de oven gebakken met Carta Fatapapier, kaneelboter - Didier Galet

Lionel Rigolet

Rundcarpaccio, coulis van tuinkers, Thaise basilicum en mosterdgelei - Lionel Rigolet

Olivier Wilbers

Duo van Sint-Jakobsnootjes, krokant gebakken met panko, tomaat en rucola - Olivier Wilbers

Reefilet van onze wouden -Clément Petitjean

Cedric Poncelet

Kreeft op de plancha, meli-melo van seizoengroenten, jus van bouillabaisse - Cedric Poncelet

Pierre Burtonboy

Knolselder in zoutkorst, emulsie van oude Parmezaan met truffel Melanosporum - Pierre Burtonboy

Frank Fol

Spaghetti van courgette, compote van tomaten en zeebaars - Frank Fol

Eric Martin

Lijnbaars en zijn brandade met truffels en Carrare spek - Eric Martin

Lepels gevuld met geplette aardappel, oester, tong, Oud Brugge en een biersabayon met Pier Kloeffe - Stephane Buyens

Felix Alen

Spies van gemarineerde paling en puree van gerookte aardappelen - Felix Alen

Lieven Lootens

Ganzenlever, butternutpompoen, duindoornbes, hazelnoot en bergamot - Lieven Lootens

Philippe - Fauchet

Lactos - Philippe Fauchet

Dirk Vandendriessche

Gebakken langoustines - taboulé van Bulgur - brunoise gerookte steur - gepekelde komkommer - soja emulsie - krokant van Vitelotte - Dirk Vandendriessche

Frans Saint-Germain

Varkenshaasje met snijboontjes, bloemkool en bouillonaardappel - Frans Saint-Germain

Francis Scheyvaerts

Koud soepje van komkommer en cocosmelk, salade van wakamé , Noorse kreeft en tempura van nori - Francis Scheyvaerts

Pagina's