Nieuws

nieuws per rubriek >
nieuws per chef >

Terugblik op een nieuwe soort algemene vergadering: een virtuele Zoomontmoeting voor Mastercooks

Het uitstellen van de algemene vergadering van afgelopen mei is dus een succes geweest en heeft ons toegelaten om de nieuwe leden, partners en projecten aan alle leden en aan iedereen die nauwgezet de activiteiten van The Mastercooks of Belgium volgt voor te stellen. Een rijke activiteitenkalender. Er staan al heel wat verschillende themabijeenkomsten op de agenda van 2020-2021. We zullen jullie daar dan ook geregeld van op de hoogte houden op de diverse sites en sociale netwerken van Mastercooks.

The Mastercooks

Nicolas Decloedt en Caroline Baerten starten een nieuw evenement in Ieper op de biologische boerderij Le Monde des Mille Couleurs

Voor de Mastercook die samen met zijn partner, Caroline Baerten, eigenaar is van het emblematische Brusselse groentenrestaurant ‘Humus & Horense’, heeft de lockdown goed gedaan. Goed, want buiten de enorme onzekerheid die gepaard gaat met de sluiting/heropening van restaurants, zal de tijd waarin we met z’n allen opgesloten zaten er ook eentje van zelfreflectie en – uiteindelijk – toewijding zijn.

The Mastercooks

De Ster van de Belgische Keuken© keert terug voor 2020-2021 – De inschrijvingen zijn open!

Zoals reeds eerder aangekondigd, zal de Ster van de Belgische Keuken normaliter plaatsvinden op 21 november 2020, op de Horeca Expo in Gent. We zijn recentelijk te weten gekomen dat de regering het groene licht heeft gegeven aan de Horeca Expo, die elke twee jaar de Ster van de Belgische Keuken-wedstrijd mag verwelkomen.

The Star of the Belgian Cuisine

Volgende algemene vergadering Mastercooks gaat door op Zoom

Op 31 augustus zal de algemene vergadering van The Mastercooks of Belgium, die oorspronkelijk in Excellis ging doorgaan, virtueel plaatsvinden. Deze programma-aanpassing is te wijten aan de gezondheidsmaatregelen die het bestuur van de vereniging wil aanhouden om de veiligheid van al zijn leden en deelnemers te kunnen waarborgen.

The Mastercooks

In Château de Grandvoir wordt er aan de tafel van Tristan Martin weer wild geserveerd

Het is al een jaar geleden dat Young Master Tristan Martin de leiding van het hotel-restaurant van Château de Grandvoir in de buurt van Neufchâteau (in de Belgische Ardennen) overnam. Een jaar waarin hij energie en creativiteit – kortom, zijn volledige talent – in dienst heeft gesteld van deze fantastische plek.
The Mastercooks

Benoît Bourivain begint aan nieuw familieproject: L’Ardenne Autrement

Loin de laisser tomber les bras face à la situation de crise actuelle, le Vice-Président Wallonie de l’Association des Mastercooks, Benoit Bourivain (Traiteur Paulus) vient de lancer une véritable petite entreprise, cette fois, totalement familiale.
The Mastercooks

Sang Hoon Degeimbre verandert SAN BXLS naar VerTige en heropent Rizom

Twee restaurants van de Waalse Mastercook Sang Hoon Degeimbre doen opnieuw hun deuren open. In Grand Hornu heropent het restaurant Rizom met chef Olivier De Vriendt. SAN BXLS krijgt een nieuwe naam en met Kevin Perlot een nieuwe chef.

The Mastercooks

Young Master Vilhjalmur Sigurdarson stijgt in OAD top 100

In de nieuwste lijst van Top 100 European Restaurants van OAD (Opinionated About Dining) stijgt het restaurant Souvenir van Young Master Vilhjalmur Sigurdarson met vier plaatsen van 64 naar de 60ste plaats.
The Young Masters

Onze Mastercooks en Young Masters openen hun deuren!  

Drie maanden na de verplichte sluiting van hun restaurants openen de Mastercooks opnieuw hun deuren. Daarmee kan u zich terug in de watten laten leggen door de beste koks van het land.
The Mastercooks

Nieuwe Mastercooks en Young Masters

Naar jaarlijkse gewoonte verwelkomt de Vereniging van Mastercooks een aantal nieuwe leden. Dit jaar zijn het er twaalf uit zowel Vlaanderen, Brussel als Wallonië en een ‘ambassadeur’ met zijn restaurant in Frankrijk.
The Mastercooks
The Young Masters

Comme Chez Soi start met afhaalmaaltijden

Na het grote succes van de afhaalmenu’s op Moederdag kan je voortaan elke vrijdag en zaterdag maaltijden afhalen in de Comme chez Soi. “Op Moederdag waren we letterlijk overweldigd
The Mastercooks

Daniel Molmans officieel ‘jurylid’ World Association of Chefs Societies

In Februari 2020 heeft Daniel Molmans, schatbewaarder van de Vereniging van Mastercooks van België, deelgenomen aan een belangrijk internationaal seminarie van de WorldChefs in Stuttgart.
The Mastercooks

Veiligheidsmaatregelen horeca zorgen voor extra kosten

Los van het inkomensverlies door de lockdown en de beperkende maatregelen die bij de heropening van horecazaken zullen gelden, worden ook de verplichte veiligheidsmaatregelen een zware kost.
The Mastercooks