Refreshing Monday by Rombouts

Op maandag 11 september was er onze Refreshing Monday bij onze partner Rombouts. Een leuke dag met een zeer interessante en inspirerende rondleiding in de koffiebranderij met
The Mastercooks

Lady Chef of the Year 2023: drie Young Masters in de selectie

Het is zover, de “Lady Chef of the year 2023”-verkiezing gaat van start! Er was even een korte break, maar zoals jullie weten, honger is de beste saus. Ook in 2023 maakt een selectie van 15 Belgische vrouwelijke chefs kans op de “Lady Chef of the year”-award. Drie van hen zijn als Young Master volwaardig lid van The Mastercooks of Belgium.

The Young Masters

Het gaat goed met de Attilio Basso School!

In januari 2022 kondigden we aan dat de ambassadeur van onze vereniging in Israël, Mastercook Michaël Katz, die ook kookles geeft aan de Dan Gourmet-school in Haifa, achter de oprichting stond van een nieuwe school in het centrum van het land, in de stad 'Or Yehuda', vlakbij Tel Aviv en naast de internationale luchthaven Ben Gourion.

The Mastercooks

Mastercooks Petanque 2023

Wij nodigen je graag uit op ons jaarlijks petanque tornooi. Mis deze leuke dag niet en schrijf vlug in als je wil deelnemen.
International Culinary Petanque

Algemene vergadering van 15 mei

Op maandag 15 mei was er onze jaarlijkse Algemene Vergadering. Onze nieuwe leden (Mastercooks kandidaten en Young Masters) werden verwerlkomt.
The Mastercooks

Pierre Wynants Trophy: de oprichter geeft het stokje door aan Lionel Rigolet

‘De Ster van de Belgische Keuken’, de grote kookwedstrijd die in samenwerking met Mastercooks wordt georganiseerd en nu de ‘Pierre Wynants Trophy’ heet ter ere van de man die hem oorspronkelijk had bedacht, wordt sinds het begin voorgezeten door deze laatste.

Pierre Wynants Trophy
The Star of the Belgian Cuisine

Een hal Freddy Vandecasserie bij Mabru

Op maandag 17 april werd een hal van Mabru, de Vroegmarkt van Brussel, gedoopt naar de voormalige driesterrenchef van de Villa Lorraine, de in Brugge geboren Mastercook Freddy Vandecasserie.

The Mastercooks

Chocolate Day

De Chocolate Academy™ Benelux (Callebaut) verwelkomde de Mastercooks, Young Masters op 13 maart voor een inspirerende workshop om hun chocolade vaardigheden verder te ontwikkelen en te verfijnen.

The Mastercooks in Japan voor "Monde Selection"

Ben je klaar om achter de schermen van de nieuwste Aziatische productproeverij te kijken?
The Mastercooks

Koop ons receptenboek en steun hiermee de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië

We hebben allemaal de verschrikkelijke beelden gezien van de aardbevingen in Turkije en Syrië waar niemand ongevoelig voor kan blijven. Ook The Mastercooks of Belgium niet.
The Mastercooks
Goede doelen

Speciale prijs van de jury voor het boek The Mastercooks

Z.K.H. Prinses Lea van België wenste hulde te brengen aan haar echtgenoot Prins Alexander door in 2012 een Literaire Prijs in te stellen die om de twee jaar wordt uitgereikt, rond 29 november, de verjaardag van zijn overlijden. Z.K.H. Prins Alexander was een gepassioneerd lezer van alle genres.
The Mastercooks

Winnaar Pierre Wynants Trophy 2022 werd Elien Verhulst

Woensdag 23 november werd in de keukens van Horeca Expo in Gent door de vijf kandidaten gekookt voor de Trophy Pierre Wynants 2022. Winnaar werd Elien Verhulst van restaurant Vlass in Middelkerke.
Pierre Wynants Trophy

Voorstelling van het Mastercooks boek

Op 14 november werd het boek nieuwe Mastercooks boek "The Mastercooks - De top van de Belgische gastronomie" voorgesteld aan de pers. Bekijk alvast de aftermovie hieronder. Een 368