Nieuws

nieuws per rubriek >
nieuws per chef >

International Culinary Petanque Fiesta 2022

Net als iedere jaar zochten we - The Mastercooks of Belgium® - samen met onze fans ook dit jaar weer de open lucht op voor een petanquetoernooi aan het strand van Knokke. We deelden al de foto's, maar hier heb je nu ook de video.
International Culinary Petanque

Refreshing Monday 16 may - The movie

Bekijk "The movie"
The Mastercooks
The Young Masters

Nieuwe tijden, nieuwe sterren

Sinds 23 mei schitteren opnieuw drie restaurants in de MICHELIN Gids Belgie – Luxemburg met de magische *** achter hun naam. Drie restaurants, drie chefs, drie Mastercooks: Peter Goossens, Viki Geunes en Tim Boury. Het was verwacht dat Young Master Tim Boury ooit op het hoogste Michelin-schavotje zou staan, maar het nieuws kwam toch als een verrassing.

The Mastercooks
The Young Masters

Villa Lorraine by Yves Mattagne: twee welverdiende sterren!

Mastercook Yves Mattagne, die unaniem werd beschouwd als dé visspecialist toen hij aan het hoofd stond van het restaurant Sea Grill, dat hij naar twee sterren in de Michelingids bracht, is sindsdien de chef-kok van de onvermijdelijke Villa Lorraine, het vlaggenschip van de indrukwekkende reeks goede huizen die door Serge Litvine worden gerund.
The Mastercooks

Fourchette is terug! Mis de vierde editie niet! 

Tijdens het Pinksterweekend - 4 tot en met 6 juni - is het voor de vierde keer opnieuw ‘Fourchette’, het Gentse gastronomische feest van hoog niveau. Voor deze editie werken 12 topchefs en 2 toppatissiers in één team samen en dit op een verrassende outdoor locatie in de buurt van Gent.
The Mastercooks
The Young Masters

Pierre Wynants Trophy 2022

Nogmaals georganiseerd door de Mastercooks zal de finale van de culinaire wedstrijd van de Ster van de Belgische Keuken, nu “Pierre Wynants Trophy”, dit jaar doorgaan op 23 november en dit in het kader van Horeca Flanders Expo Gent. Deze tweejaarlijkse wedstrijd gaat nog een keer door met de steun van het National Culinary Team Belgium en het organiserend comité van de Mastercooks Belgium met Pierre Wynants als voorzitter.

Pierre Wynants Trophy
The Star of the Belgian Cuisine

Proficiat Sam! Young Master Sam Van Houcke naar wereldfinale Bocuse d’Or in 2023

Op 23 maart bemachtigde Young Master Sam Van Houcke (Maste, Gent) tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or in Boedapest, een plaats in de finale van deze prestigeuze wedstrijd. Volgend jaar wacht hem een nog grotere uitdaging want dan moet hij het in Lyon opnemen tegen de allerbeste chefs van de wereld.

The Young Masters

De hal D van de Vroegmarkt van Brussel zal binnenkort worden herdoopt tot de naam van de Brusselse chef Pierre Wynants.

De Vroegmarkt van Brussel die de meest heerlijke adressen van het land aanbiedt, nodigt u uit op maandag 25 april om 11u30 voor een ceremonie ter ere van de chef Pierre Wynants.
Partners

Weekend van het stoofvlees - 26 en 27 maart

Stoofvlees met vlees van bij ons is een absolute topper! VLAM en Apaq-W zetten deze nationale trots extra in de kijker op 26 en 27 maart.
Partners

Een ‘Attilio Basso’-school in Israël

Mastercook Michaël Katz is ambassadeur van onze vereniging in Israël en momenteel leraar koken aan de Dan Gourmet-school in Haifa.
The Mastercooks

Geert Gheysels nieuwe vice-voorzitter Mastercooks Vlaanderen

Vorige week werd, na het overlijden van Felix Alen, een nieuwe vice-voorzitter voor Vlaanderen gekozen: Geert Gheysels, chef van Anobesia in Affligem, en al 6 jaar bestuurslid. "Er is veel werk aan de winkel", zegt hij. Hoe wil hij het aanpakken, een korte babbel.

The Mastercooks

Statuut van jonge afgestudeerden: de culinaire verenigingen mobiliseren zich

Op 8 november jongstleden zijn de voorzitters en vertegenwoordigers van de grote culinaire verenigingen bijeengekomen bij Excellis om samen met de Brusselse horecafederatie het probleem van het statuut van toekomstige afgestudeerden van hotelscholen te bespreken. Het ontwerp van schooldecreet voor 2021-2023 zou immers impliceren dat pas afgestudeerden meteen het statuut van chef krijgen, wat in de huidige context zou leiden tot onhoudbare salarisvoorwaarden bij de aanwerving.

The Mastercooks

Sam Van Houcke is geselecteerd om België te vertegenwoordigen op de Bocuse d’Or Europe

Op zondag 21 november heeft Young Master Sam Van Houcke (Restaurant Maste in Gent) op Horeca Expo in Gent de eerste plaats behaald in de nationale selectie voor de Bocuse d'Or België.
The Young Masters