4
vis gerecht
Ingrediënten
- 2 bundels witte Mechelse asperges
- 4 eieren
- 100 g boter
- 1 koolrabi
- 100 g gerookte paling
- 200 g erwtjes (gedopt)
- 2 el witte azijn
- 50 g erwtenscheutjes
- 50 g geraspte Parmezaanse kaas
Bereidingswijze
- Schil en kook de asperges en snijd ze in stukken. Schil en kook de koolrabi, snijd in dobbelsteentjes en kleur met de gasbrander.
- Maak 4 wafeltjes van de Parmezaanse kaas
- Blancheer de erwtjes, mix de helft tot puree en meng er 50 g boter door.
- Pocheer de eieren in kokend water met azijn.
- Bak de asperges en de resterende erwtjes samen snel aan in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.
Afwerking:
- Leg de gebakken asperges en erwtjes in het midden van een bord.
- Bedek met de gerookte paling, plaats er een gepocheerd ei bovenop.
- Dek af met een Parmezaanwafeltje en top dit af met erwtenscheutjes.
- Leg aan de ene kant van het bord dotjes erwtenpuree en aan de andere kant dobbelsteentjes koolrabi.
- Bestrooi om te eindigen het ei met een beetje fleur de sel.