Asperges, erwtjes, koolrabi en gerookte paling

4
vis gerecht
Ingrediënten
  • 2 bundels witte Mechelse asperges
  • 4 eieren
  • 100 g boter
  • 1 koolrabi
  • 100 g gerookte paling
  • 200 g erwtjes (gedopt)
  • 2 el witte azijn
  • 50 g erwtenscheutjes
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas 
Bereidingswijze
  • Schil en kook de asperges en snijd ze in stukken. Schil en kook de koolrabi, snijd in dobbelsteentjes en kleur met de gasbrander.
  • Maak 4 wafeltjes van de Parmezaanse kaas
  • Blancheer de erwtjes, mix de helft tot puree en meng er 50 g boter door.
  • Pocheer de eieren in kokend water met azijn.
  • Bak de asperges en de resterende erwtjes samen snel aan in boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat.

Afwerking:

  • Leg de gebakken asperges en erwtjes in het midden van een bord.
  • Bedek met de gerookte paling, plaats er een gepocheerd ei bovenop.
  • Dek af met een Parmezaanwafeltje en top dit af met erwtenscheutjes.
  • Leg aan de ene kant van het bord dotjes erwtenpuree en aan de andere kant dobbelsteentjes koolrabi.
  • Bestrooi om te eindigen het ei met een beetje fleur de sel.