- 2 Britse lamsfilets
- 1,5 dl Kasteel Cuvée
- 2 dl lamsfond
- 8 jonge rapen
- 8 worteltoppen
- 8 kerstomaten
- 8 groene asperges
- 8 kleine vastkokende aardappelen
- Boter
- Zout
- Peper
- Suiker
8 jonge rapen, 8 worteltoppen, 8 kerstomaten, 8 groene asperges, 8 kleine vastkokende aardappelen
Schil de rapen, worteltoppen, groene asperges en aardappelen. Kook de groenten en aardappelen in gezouten water. Laat de groentjes op een bord afkoelen.
2 Britse lamsfilets, zout, peper, boter
Kruid de lamsfilets met zout en peper. Verhit een klontje boter in een pan en bak vervolgens de lamsfilets 3 à 5 minuten langs elke kant.
Haal de lamsfilets uit de pan en plaats ze in de oven op 60°C om ze warm te houden.
Gekookte groentjes, suiker, 1,5 dl Kasteel Cuvée, 2 dl lamsfond
Gebruik de pan van de lamsfilets om de navarin te maken. Leg de groentjes erin, besprenkel met een snufje suiker en overgiet met het bier en de lamsfond.
Boter
Laat het geheel inkoken en voeg op het laatste een klontje boter toe.
Haal de lamsfilets uit de oven en snijd in plakjes. Serveer samen met de groentjes op een warm bord.
TIP: voeg een snufje kerrie toe aan de saus voor een exotischer resultaat.