Hoe Young Master worden?
Elk jaar opnieuw gaat het aanvaardingscomité van The Mastercooks of Belgium na of er Belgische chefs (M/V) "rijp" zijn om erkend te worden als Young Master.
De chefs worden geselecteerd volgens onderstaande voorwaarden:
- Leeftijd: tussen 25 en 38 jaar
- Charter: de chef past volledig binnen de charter van de organisatie en past dit ook structureel toe.
Download charter - Erkenning: de chef kan bewijzen dat hij/zij een sterk professioneel traject aflegt, dat duurzaam is en dat door onder andere de gastronomische gidsen erkend wordt.
- Actie: de chef kan aantonen dat hij/zij een actieve rol wil spelen in de promotie en de verdediging van de Belgische gastronomie.
- De chef gaat akkoord met de statuten.
Download statuten - De chef geeft 2 peters op die hem/haar willen begeleiden als lid.
Download het Peterschapsdocument - De chef ondertekent het toetredingsdocument en de charter.
- De chef betaalt elk jaar op tijd zijn/haar lidgeld, en het toetredingslidgeld.
Bij de ontvangst van uw online kandidatuur inclusief alle bijlagen, wordt deze voorgelegd aan het aanvaardingscomité. Bij een positief advies wordt u voorgesteld op de eerstvolgende Algemene Vergadering die steeds doorgaat in de maand mei of begin juni.
Vanaf dit moment kan u zich dan “Young Master” noemen.
Heb je nog vragen alvorens uw kandidatuur toe te sturen, neemt u dan contact met het secretariaat:
secretary@mastercooks.be