Hoe Young Master worden?

Elk jaar opnieuw gaat het aanvaardingscomité van The Mastercooks of Belgium© na of er Belgische chefs zijn die "rijp" zijn om erkend te worden als echte Young Master©. De chefs worden geselecteerd volgens onderstaande selectiewaarden;

 1. Leeftijd - vanaf 25 tot 38 jaar
 2. Charter - de chef past volledig binnen het charter van de organisatie en past dit ook structureel toe - 
  download charter
 3. Erkenning - de chef heeft bewezen dat hij/zij een sterk traject heeft afgelegd, dat duurzaam is en dat door gastronomische gidsen en andere is erkend.
 4. Actie - de chef heeft aangetoond dat hij/zij een actieve rol wil spelen in de promotie en de verdediging van de Belgische gastronomie. 

Na een shortlist te hebben uitgewerkt worden deze chefs persoonlijk benaderd om naar hun interesse om toe te treden te polsen. Zo ja, moeten volgende voorwaarden worden afgewerkt;

 1. Chef gaat akkoord met de nieuwe statuten - 
  download statuten.
 2. Chef geeft 2 peters op die hem/haar willen begeleiden in het lidmaatschap.
 3. Chef betaalt elk jaar op tijd zijn/haar lidgeld (250 euro/jaar).
 4. Chef ondertekent toetredingsdocument en charter.

Als alle bovenstaande punten zijn ingevuld wordt het nieuwe lid op de eerst volgende algemene vergadering in de maand mei voorgesteld als Young Master©. Vanaf die dag zal de betrokken chef zich naar de buitenwereld toe ook Young Master© mogen noemen en treedt hij/zij toe tot de kleine kring van "het nationale culinaire team van België".

Had u graag extra info of wil u graag toetreden tot The Young Master©?

Laat het ons weten: secretary@mastercooks.be

 

The Young Masters