Hoe Young Master worden?

Elk jaar opnieuw gaat het aanvaardingscomité van The Mastercooks of Belgium na of er Belgische chefs (M/V)  "rijp" zijn om erkend te worden als Young Master.

De chefs worden geselecteerd volgens onderstaande voorwaarden:

  1. Leeftijd: tussen 25 en 38 jaar
  2. Charter: de chef past volledig binnen de charter van de organisatie en past dit ook structureel toe.
    Download charter
  3. Erkenning: de chef kan bewijzen dat hij/zij een sterk professioneel traject aflegt, dat duurzaam is en dat door onder andere de gastronomische gidsen erkend wordt.
  4. Actie: de chef kan aantonen dat hij/zij een actieve rol wil spelen in de promotie en de verdediging van de Belgische gastronomie. 
  5. De chef gaat akkoord met de statuten.
    Download statuten
  6. De chef geeft 2 peters op die hem/haar willen begeleiden als lid.
    Download het Peterschapsdocument
  7. De chef ondertekent het toetredingsdocument en de charter.
  8. De chef betaalt elk jaar op tijd zijn/haar lidgeld, en het toetredingslidgeld.

Stel uw kandidatuur

Bij de ontvangst van uw online kandidatuur inclusief alle bijlagen, wordt deze voorgelegd aan het aanvaardingscomité. Bij een positief advies wordt u voorgesteld op de eerstvolgende Algemene Vergadering die steeds doorgaat in de maand mei of begin juni.
Vanaf dit moment kan u zich dan “Young Master” noemen.

Heb je nog vragen alvorens uw kandidatuur toe te sturen, neemt u dan contact met het secretariaat: 
 secretary@mastercooks.be

 

The Young Masters