Gepocheerde peer met sabayon van Barista Chocolate Quad

4
dessert
45 min.
Ingrediënten
  • 4 Conference peren
  • 100 g suiker 
  • 1 kaneelstokje 
  • 1 l water 
  • 200 g bloem 
  • 50 g amandelpoeder 
  • 50 g griessuiker 
  • 5 g kardemompoeder 
  • 5 g bakpoeder 
  • 100 ml olijfolie 
  • 110 ml witte wijn (Luxemburgse Moezel) 
  • 1 citroen 
  • 80 ml Barista Chocolate Quad 
  • 80 g fijne poedersuiker 
  • 4 eierdooiers 
  • 20 ml vloeibare room 
  • Roomijs
Bereidingswijze

100 g suiker, 1 kaneelstokje, 1 l water
Maak een siroop met suiker, kaneel en water, en breng aan de kook.

4 Conference peren
Schil de peren en snijd de kop eraf. Snijd de peren daarna in twee en verwijder de pitten. Doe de versneden peren vervolgens in een bokaal, giet de kokende siroop erover en sluit de bokaal zo snel mogelijk af.

200 g bloem, 50 g amandelpoeder, 50 g griessuiker, 5 g kardemompoeder, 5 g bakpoeder
Voeg de droge ingrediënten samen in een mengkom.

100 ml olijfolie, 10 ml witte wijn, 1 citroen
Giet de olijfolie, witte wijn en het citroensap bij de droge ingrediënten en meng tot je een homogeen mengsel hebt. Laat het mengsel even rusten.

Spreid het mengsel uit en snijd er ronde koekjes uit met een uitsteekvorm. Bak de koekjes vervolgens tussen twee bakmatten gedurende 20 minuten op 160°C.  


80 ml Barista Chocolate Quad, 100 ml witte wijn, 80 g fijne poedersuiker, 4 eierdooiers

Giet het bier, de wijn, de suiker en de eierdooiers in een pan met een dubbele bodem. Klop de ingrediënten koud op en blijf verder kloppen op een laag vuur.


20 ml vloeibare room
Haal de pan bij het kookpunt van het vuur en voeg de room toe.

Roomijs
Schep een lepel roomijs op het midden van het bord. Leg er eerst een zandkoekje op en vervolgens de in blokjes gesneden peren. Overgiet het dessertje met de sabayon van Barista Chocolate Quad en werk af met de kop van de peer.