Gebakje met aardbeien en vanillecrème

4
dessert
Ingrediënten
  • Een blad bladerdeeg van 40 x 60 cm en 5 mm dikte
  • 3 bakjes aardbeien uit Wépion
  • 50 g bloemsuiker
  • 100 g suiker
  • Enkele blaadjes munt
  • 5 dl melk
  • 5 eidooiers
  • 200 g suiker
  • 5 g maïzena
  • 1 vanillestokje
Bereidingswijze

Snijd cirkels van 12 cm doorsnede uit het bladerdeeg. Bestrooi ze met bloemsuiker en laat ze 12 minuten bakken op 180°C.

Maak een ruban met de melk, de eidooiers, het merg van het vanillestokje en de suiker, voeg maïzena toe en laat 2 tot 3 minuten koken. Klop de massa ondertussen krachtig op met een klopper tot je een stevige vanillecrème bekomt.

Maak een coulis van de aardbeien met de munt. Bestrooi de aardbeien met suiker en de fijngesneden muntblaadjes. Snijd ze vervolgens in schijfjes.

Open het bladerdeeg met de hulp van een mes, bedek met stukjes aardbeien en de vanillecrème. Serveer meteen.