Britse lamskroontjes, asperges, mousse van wortel, tuinbonen, bouchonaardappelen, lamsjus met kasteel tripel

4
vlees gerecht
Ingrediënten
  • 3 lamskroontjes korte snit 
  • 500 ml lamsjus 
  • ½ flesje Kasteel Tripel 
  • 1 l gevogeltefond 
  • 1 sjalot 
  • 8 witte asperges AA 
  • 3 grote Belle de Fontenay-aardappelen  
  • 100 g tuinbonen 
  • 4 wortelen 
  • 200 g broodkruim 
  • 1 el mosterd 
  • 100 g verse kruiden (bladpeterselie, dragon) 
  • 4 tot 5 teentjes knoflook 
Bereidingswijze
  • Maak de lamskroontjes schoon, kruid ze en bak ze kort aan.  
  • Mix het broodkruim met de verse kruiden en de knoflook. Smeer de lamskroontjes in met mosterd en wentel ze daarna in het broodkruim. 
  • Bak de lamskroontjes 7 tot 8 minuten in een voorverwarmde heteluchtoven op 170°C. Laat het vlees vervolgens 3 tot 4 minuten rusten.  
  • Snij de sjalot fijn, doe er de Kasteel Tripel bij, laat even inkoken en bevochtig met de lamsjus. Breng de saus op smaak met peper en zout en werk af met een klontje boter.  
  • Maak de wortelmousse.  
  • Snij de Belle de Fontenay-aardappelen in cilindervorm en kook ze gaar in de gevogeltefond.  
  • Bak ze vervolgens aan beide kanten aan in boter. 
  • Maak de asperges schoon en kook ze beetgaar.  
  • Doe een beetje fijngesneden sjalot bij de tuinbonen en stoof ze aan in wat boter.  
  • Schik alle ingrediënten op een bord en werk af met een toefje affilla cress (erwtenscheutjes)