Canette filet met boerenkool, vijg, pompelmoes en een sausje van Kasteel Xtra

4
vlees gerecht
2 u.
Ingrediënten
  • 4 filets de canette
  • 33 cl Kasteel Xtra
  • 1 boerenkool
  • 4 vijgen
  • 400 g aardappelen
  • 100 g boter
  • 30 g honing
  • 1 pompelmoes
  • 1 ui
  • 1 wortel
  • 50 g groene selder
  • 1 teentje look
  • 1/2 dl Engelse saus
  • 6 dl bruine gevogeltefond
  • 3 dl room 20%
  • Laurier
  • Tijm
  • Peper
  • Zout
Bereidingswijze

4 vijgen, boter, 30 g honing
Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de vijgen langs boven in. Vul met een klontje boter en een lepeltje honing. Bak de vijgen gedurende 6 minuten in de oven op 180°C.

1 boerenkool, boter, peper, zout
Was de boerenkool en snijd de blaadjes fijn. Stoof aan met een klontje boter en kruid af met peper en zout.

400 g aardappelen, boter
Draai 3 kasteelaardappelen per persoon. Kook gedurende 18 minuten in gezouten water en bak nadien op in boter.

1 pompelmoes
Snijd de pompelmoes in partjes. Gebruik de schil voor zeste.

4 filets de canette
Snijd de vette kant van de filets in en kruid langs beide kanten. Laat je pan goed warm worden en bak de filets op de vette kant. Draai na 2 minuten om en zet de filets 3 minuten in de oven op 180°C.

Haal de filets uit de oven en laat 5 minuten rusten.

1 ui, 1 wortel, 50 g groene selder, 1 teentje look
Fruit de ui, look, wortel en groene selder aan.

33 cl Kasteel Xtra
Blus de groenten met Kasteel Xtra.

6 dl fond, 1/2 dl Engelse saus, 3 dl room, tijm, laurier
Voeg de bruin gevogeltefond en de Engelse saus toe. Meng het geheel en voeg vervolgens nog de room, tijm en laurier toe. Laat de saus zachtjes inkoken.

Zeef de saus en werk af met een klontje boter.

Snijd de filets de canette in twee en dresseer het bord met de eend, garnituren en saus.