Makreeltartaar, koude bieslooksabayon en gerookte kaas

4
vis gerecht
Ingrediënten
  • ¼ appel (granny smith) 
  • Bieslook 
  • ¼ koolrabi 
  • Olijfolie 
  • Geraspte limoen (zest) 
  • 2 makreelfilets 

Espuma 

  • Gerookte witte kaas 
  • 200 ml 
  • Fromage blanc fumé 
  • 200 ml druivenpitolie 
  • 100 g gemengde aromatische kruiden 
  • Peperolie 
  • Daikonblaadjes, gemarineerd in sushi-su (Japanse rijstazijn) 
  • Bernagiebloem (bloem van komkommerkruid 
Bereidingswijze

Leg de makreel 10 minuten op grof zout. Was de filets en snijd er tartaar van. Snijd de appel en de koolrabi in brunoise. Breng op smaak met limoen en olijfolie. Voeg zout en peper toe. 

Espuma 

Verhit de olie en aromatische kruiden op 80 °C gedurende 10 minuten in de Thermomix. Klop deze kruidenolie samen met 4 eidooiers tot mayonaise. Voeg het sap van een citroen toe en hevel het over met 2 gaspatronen. 

Rol de tartaar door  in de gemarineerde daikonblaadjes en dresseer het bord met de ingrediënten.