Mabru

Partner

Mabru is de vzw opgericht in 1992 door de Stad Brussel, belast met de promotie, de ontwikkeling en het beheer van de activiteiten van de Vroegmarkt van Brussel, die de goede organisatie moeten bevorderen van de commerciële handelsactiviteiten betreffende de verkoop in het groot van voedingsmiddelen bestemd voor professionelen.

De geschiedenis van de markt

De Vroegmarkt, de groothandelsmarkt van Brussel, bestaat al sinds meer dan een eeuw. Decennia lang vond ze een onderkomen op de Grote Markt van Brussel en in de omliggende straten. In 1973 verhuisde ze met veel dynamisme en inzet naar de Werkhuizenkaai, langs het kanaal. De Brusselse Vroegmarkt is gekend om haar streekeigen producten en haar internationaal aanbod en is uitgegroeid tot de supermarkt bij uitstek voor vakmensen, een supermarkt die vooral kwaliteitsproducten aanbiedt en versheid hoog in het vaandel draagt.

In de hallen van de Vroegmarkt bieden meer dan 100 handelaars een complete waaier van producten aan: fruit, groenten, primeurs, vlees, vleeswaren, wild en gevogelte, vis en schaaldieren, kaas en andere zuivelproducten, algemene voedingswaren en grote consumptieproducten, wijn en andere dranken, diepgevroren producten, bloemen en planten.

Reeds erg vroeg in de ochtend gonst de “buik van Brussel” van de bedrijvigheid. Kleine en grote kwekers stallen hun pas geplukte waren uit, groothandelaars en invoerders bieden producten aan die soms helemaal van de andere kant van de wereld komen. Dit zeer ruime assortiment is vooral bestemd voor kleine en grote detailhandelaars, kruideniers, supermarkten, voedingsspecialisten, marktkramers, aankopers voor collectiviteiten, traiteurs en meesterkoks, waaronder enkele van de meest gerenommeerde van het land, die vaak hun inkopen doen op de grootste versmarkt van België.

Bron www.mabru.be
Alle partners