Tongschar, kaviaar, aardappel en wodka

4
vis gerecht
  • 4 tongscharren, gefileerd
  • 400 g lamsoor
  • wittewijnazijn
  • 1 dikke polderaardappel
  • 20 cl wodka
  • 1 grote sjalot
  • 3 cl visbouillon
  • 1 dl room
  • sap van 1/2 citroen
  • Belgische kaviaar
Bereidingswijze

Tongschar
Kruid de tongschar met peper en zout, stoom in 2 minuten gaar.

Groenten
Stoof de lamsoren kort met boter, blus met wittewijnazijn, kruid met peper en zout. Snij de aardappel in schijfjes, pekel ze in water met zout (60 g/l) gedurende 24 uur. Stoom de schijfjes gaar met boter.

Saus
Breng de wodka, visbouillon en sjalot aan de kook, laat goed doorkoken. Werk de saus af met room en citroensap, kruid met peper en zout mix op.

Presentatie
Schik de gestoomde tongschar in een diep bord, leg er de lamsoren en de aardappelschijfjes op. Werk af met de saus en een quenelle van Belgische kaviaar.