Kasteel

main partner

Kasteel vormt sinds jaar en dag het hart van Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck uit Izegem. De Kasteelbieren weerspielen de rijke Belgische biercultuur die staat voor kwaliteit, traditie en innovatie.

5 Kasteelbieren

De Vanhonsebrouck brouwersfamilie brouwt graag buiten de lijntjes. Het begon reeds in 1991 met de commerciële lancering van het eerste Kasteelbier. Kasteel Donker is een quadrupel die in tegenstelling tot andere segmentgenoten aangenaam zoet smaakt. Jaren later kwam Kasteel Rouge voor het eerst op de markt. De combinatie van Kasteel Donker en gemacereerde kersen was een schot in de roos en inspireerde ook andere brouwers om hun eigen Rouge te brouwen.

Met Kasteel Tripel en Kasteel Xtra, de nieuwste telg die in vergelijking met de andere Kasteelbieren opvallend laag in alcohol is, verwent Kasteel ook de smaakpapillen van de liefhebbers van blonde speciaalbieren van hoge gisting. Tot slot is er Kasteel Cuvée, een bier dat op het gebied van gastronomie hoge toppen scheert. Biersommelier Ben Vinken vergelijkt Kasteel Cuvée dan ook terecht met een bourgogne of een zware médoc.

www.kasteelbier.be

Modernste brouwerij van Europa

Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck brengt traditie en innovatie samen in de modernste brouwerij van Europa. Het Bierkasteel, de naam die het gloednieuwe brouwerijcomplex kreeg, is gevestigd in Izegem en is van dinsdag tot en met zaterdag driemaal per dag te bezoeken met gids. Op de site is er ook plaats voor een sfeervolle Michelles Pub & Brasserie en een Bierboetiek waar je de Vanhonsebrouck speciaalbieren en exclusieve bierpralines kan kopen.

www.bierkasteel.be

Kasteelbier

Alle partners

Kasteelbier