Komkommer, munt, platte kaas, cacao

4
vegetarisch
Ingrediënten

Muntbasis

  • 1 l muntthee
  • 300 g verse muntbladeren
  • 500 g zomerpostelein
  • suikersiroop

Muntmeringue

  • 120 g muntbasis
  • 24 g albuminepoeder
  • 65 g suiker
  • 40 g eiwitten

Verse kaas met munt

  • 650 g verse kaas
  • 170 g muntbasis
  • 50 g limoen
  • mespuntje zout

Cacao-aarde

  • 200 g suiker
  • 200 g getoaste pompoenpitten
  • 120 g bloem
  • 100 g cacaopoeder
  • 135 g boter

Komkommersorbet

  • Sorbet basis:
  • 300 g palatinose
  • 600 g water
  • 100 g glucose
  • 80 g limoensap
  • 5 g Xantana

Komkommersap

  • Centrifugeer 5 grote komkommers en zeef.

Sorbet

  • 50 cl komkommersap
  • 100 g muntbasis
  • 450 g sorbetbasis
  • 6,5 cl vers limoensap

 

 

Bereidingswijze

Muntbasis

Maak 1 liter muntthee. Meng de koude muntthee met de verse muntbladeren en

zomerpostelein, meng en mix met 40% suikersiroop. Hou apart.

Muntmeringue

Satureer de muntbasis met het albuminepoeder en laat 15 minuten rusten. Meng met de eiwitten, voeg suiker toe en klop op tot het zacht is en er belletjes in komen. Droog op 63°C.

Verse kaas met munt

Meng samen en hou apart.

Cacao-aarde

(We vervangen amandelen altijd door pompoenpitten, je moet het eens proberen). Meng alle ingrediënten voor de cacao-aarde en spreid uit over een bakplaat bedekt met bakpapier. Bak 20 minuten op 160°C, roer om de 5 minuten. Laat afkoelen en giet over in een luchtdicht afgesloten doos.

Komkommersorbet

Meng alles en breng aan de kook. Zeef, laat afkoelen en hou apart.

Komkommersap

Centrifugeer 5 grote komkommers en zeef.

Sorbet

Meng met de handmixer en laat invriezen in pacojetbekers.

Lepel verse kaas met munt op een bord. Leg er een quenelle komkommersorbet bij. Strooi er cacao-aarde over. Werk af met muntmeringue en takjes jonge munt.