Muntbasis
- 1 l muntthee
- 300 g verse muntbladeren
- 500 g zomerpostelein
- suikersiroop
Muntmeringue
- 120 g muntbasis
- 24 g albuminepoeder
- 65 g suiker
- 40 g eiwitten
Verse kaas met munt
- 650 g verse kaas
- 170 g muntbasis
- 50 g limoen
- mespuntje zout
Cacao-aarde
- 200 g suiker
- 200 g getoaste pompoenpitten
- 120 g bloem
- 100 g cacaopoeder
- 135 g boter
Komkommersorbet
- Sorbet basis:
- 300 g palatinose
- 600 g water
- 100 g glucose
- 80 g limoensap
- 5 g Xantana
Komkommersap
- Centrifugeer 5 grote komkommers en zeef.
Sorbet
- 50 cl komkommersap
- 100 g muntbasis
- 450 g sorbetbasis
- 6,5 cl vers limoensap
Muntbasis
Maak 1 liter muntthee. Meng de koude muntthee met de verse muntbladeren en
zomerpostelein, meng en mix met 40% suikersiroop. Hou apart.
Muntmeringue
Satureer de muntbasis met het albuminepoeder en laat 15 minuten rusten. Meng met de eiwitten, voeg suiker toe en klop op tot het zacht is en er belletjes in komen. Droog op 63°C.
Verse kaas met munt
Meng samen en hou apart.
Cacao-aarde
(We vervangen amandelen altijd door pompoenpitten, je moet het eens proberen). Meng alle ingrediënten voor de cacao-aarde en spreid uit over een bakplaat bedekt met bakpapier. Bak 20 minuten op 160°C, roer om de 5 minuten. Laat afkoelen en giet over in een luchtdicht afgesloten doos.
Komkommersorbet
Meng alles en breng aan de kook. Zeef, laat afkoelen en hou apart.
Komkommersap
Centrifugeer 5 grote komkommers en zeef.
Sorbet
Meng met de handmixer en laat invriezen in pacojetbekers.
Lepel verse kaas met munt op een bord. Leg er een quenelle komkommersorbet bij. Strooi er cacao-aarde over. Werk af met muntmeringue en takjes jonge munt.