Gebakken Sint-Jakobsnoten uit Dieppe, variaties van courgette, room van eekhoorntjesbrood, gomasia van courgette

12
schaal en schelp
Ingrediënten
  • 36 Sint-Jakobsnoten
  • 1 Red Curry pompoen
  • 1 Sweet dumpling courgette
  • zout/peper/olijfolie/ciderazijn
  • 500 geekhoorntjesbrood
  • 100 g gepelde courgettepitten
  • 5 g fleur de sel
  • 500 geblancheerde aardappelen
  • 25 cl melk
  • 25 cl room
  • 150 g boter
Bereidingswijze

Reinig de Sint-Jakobsnoten en hou ze apart.

Pompoen: 

Bak de Red curry pompoen 1 uur in aluminiumfolie in de oven op 180°C. Haal het vruchtvlees vervolgens uit de schil. Mix het vruchtvlees en pureer vervolgens met een nootje boter. Kruid met peper en zout en hou apart.

Courgette: 

Schil en rasp de Sweet dumpling courgette zoals een wortel. Breng op smaak met olijfolie, ciderazijn, zout en peper. 

Gomasio: 

Rooster de courgettepitten 10 minuten in de oven en plet ze vervolgens met de fleur de sel. 

Room van eekhoorntjesbrood: 

Bak de helft van het eekhoorntjesbrood royaal in boter, voeg er de aardappelen, melk en room aan toe. Mix en druk door een fijne zeef. Breng eventueel verder op smaak. Giet over in een spuitbus en zet onder druk. 

Brunoise van eekhoorntjesbrood: 

Snijd de rest van het eekhoorntjesbrood in een brunoise. Stoof aan in een pan en breng op smaak. 

Afwerking: 

Bak de Jakobsnoten om en om in een goed warme pan en voeg er tot slot een nootje boter aan toe.

Leg alle ingrediënten harmonieus op het bord zoals op de foto.