Moelleux van pure Caraïben chocolade met peren, confituur van melk en ijs van honingklaver

12
dessert
Ingrediënten

Moelleux

  • 750 g pure Caraïben chocolade
  • 525 g boter
  • 375 g kristalsuiker
  • 225 g bloem
  • 15 eieren
  • 3 peren

Ijs van honingklaver

  • 10 eidooiers
  • 250 g kristalsuiker
  • 1 l melk
  • 20 cl room
  • 50 g boter
  • honingklaver naar wens

Afwerking 

  • 1 potje dulce de leche confituur
Bereidingswijze

Peren : 

Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij blokjes van het vruchtvlees.

Moelleux : 

Meng de eieren met de suiker, voeg de bloem, choclade en gesmolten boter aan toe. 

Ijs van honingklaver : 

Maak een ruban met de eidooiers en de suiker. Verwarm de melk en laat de honingklaver 7 minuten infuseren. Breng al roerende aan de kook. Filter, laat afkoelen en draai tot ijs. 

Boter inox vormpjes van 8 op 6 cm in en bestrooi met wat bloem. Vul met de moelleux en vul het midden met perenblokjes. Laat 8 minuten bakken op 180°C. Laat 2 minuten rusten en haal uit de vormpjes. 

Afwerking : 

Verdeel de moelleux en het ijs over de borden en giet er wat dulce de leche confituur rond.