Moelleux
- 750 g pure Caraïben chocolade
- 525 g boter
- 375 g kristalsuiker
- 225 g bloem
- 15 eieren
- 3 peren
Ijs van honingklaver
- 10 eidooiers
- 250 g kristalsuiker
- 1 l melk
- 20 cl room
- 50 g boter
- honingklaver naar wens
Afwerking
- 1 potje dulce de leche confituur
Peren :
Schil de peren, verwijder het klokhuis en snij blokjes van het vruchtvlees.
Moelleux :
Meng de eieren met de suiker, voeg de bloem, choclade en gesmolten boter aan toe.
Ijs van honingklaver :
Maak een ruban met de eidooiers en de suiker. Verwarm de melk en laat de honingklaver 7 minuten infuseren. Breng al roerende aan de kook. Filter, laat afkoelen en draai tot ijs.
Boter inox vormpjes van 8 op 6 cm in en bestrooi met wat bloem. Vul met de moelleux en vul het midden met perenblokjes. Laat 8 minuten bakken op 180°C. Laat 2 minuten rusten en haal uit de vormpjes.
Afwerking :
Verdeel de moelleux en het ijs over de borden en giet er wat dulce de leche confituur rond.