The Mastercooks of Belgium

Glaasje met een crème van ganzenlever - Filip Dewijnants

Aantal personen 
4
Ingrediënten 
  • 200 g terinne van ganzenlever
  • (terinne: hierdoor is door het garingsproces al veel vet uit de lever)
  • 400 ml room 35%
  • 4 blaadjes gelatine
  • 200 ml zoete witte wijn
  • groene olijf
  • pequino
  • alfilacress
  • avrugacaviaar
  • gruyère
Bereidingswijze 

Bereiding:

Warm de ganzenlever en room in de thermomix op 50°C tot een homogene massa.
in een thermomix op tot 50°c tot een homogene massa.
Warm de wijn op en voeg de geweekte blaadjes erbij.
Mix deze massa even in de thermomix.
Zeef het geheel en verdeel het in potjes.
Cutter de groene olijf en laat drogen gedurende een uur op 160°C. Mix fijn tot poeder.
Bak de gruyère in de oven op 180°C tussen twee bakpapieren met een gewicht op gedurende 10 min. Rol fijn uit en versnijd in vierkantjes.

Afwerking:

Werk de glaasjes af met het poeder en versier met pequino, alifracress, een lepeltje caviaar en een kaaskoekje.