Lady Chef of the Year 2023: drie Young Masters in de selectie

Het is zover, de “Lady Chef of the year 2023”-verkiezing gaat van start! Er was even een korte break, maar zoals jullie weten, honger is de beste saus. Ook in 2023 maakt een selectie van 15 Belgische vrouwelijke chefs kans op de “Lady Chef of the year”-award. Drie van hen zijn als Young Master volwaardig lid van The Mastercooks of Belgium.

The Young Masters

Refreshing Monday 12 september - The movie

Op een zonnige maandag 12 september ging de Refreshing Monday door in Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck.
The Mastercooks
The Young Masters

Refreshing Monday 16 may - The movie

Bekijk "The movie"
The Mastercooks
The Young Masters

Nieuwe tijden, nieuwe sterren

Sinds 23 mei schitteren opnieuw drie restaurants in de MICHELIN Gids Belgie – Luxemburg met de magische *** achter hun naam. Drie restaurants, drie chefs, drie Mastercooks: Peter Goossens, Viki Geunes en Tim Boury. Het was verwacht dat Young Master Tim Boury ooit op het hoogste Michelin-schavotje zou staan, maar het nieuws kwam toch als een verrassing.

The Mastercooks
The Young Masters

Fourchette is terug! Mis de vierde editie niet! 

Tijdens het Pinksterweekend - 4 tot en met 6 juni - is het voor de vierde keer opnieuw ‘Fourchette’, het Gentse gastronomische feest van hoog niveau. Voor deze editie werken 12 topchefs en 2 toppatissiers in één team samen en dit op een verrassende outdoor locatie in de buurt van Gent.
The Mastercooks
The Young Masters

Proficiat Sam! Young Master Sam Van Houcke naar wereldfinale Bocuse d’Or in 2023

Op 23 maart bemachtigde Young Master Sam Van Houcke (Maste, Gent) tijdens de Europese finale van de Bocuse d’Or in Boedapest, een plaats in de finale van deze prestigeuze wedstrijd. Volgend jaar wacht hem een nog grotere uitdaging want dan moet hij het in Lyon opnemen tegen de allerbeste chefs van de wereld.

The Young Masters

Sam Van Houcke is geselecteerd om België te vertegenwoordigen op de Bocuse d’Or Europe

Op zondag 21 november heeft Young Master Sam Van Houcke (Restaurant Maste in Gent) op Horeca Expo in Gent de eerste plaats behaald in de nationale selectie voor de Bocuse d'Or België.
The Young Masters

De Ster van de Belgische Keuken heeft zijn trofee in ontvangst genomen

Florian De Ruyck kreeg in juli bezoek van de vertegenwoordigers van de RvB van The Mastercooks onder leiding van Olivier Wilbers en Claude Pohlig. Een gezellig en heuglijk bezoek voor de winnaar van de wedstrijd voor de Ster van de Belgische Keuken.
The Young Masters
The Mastercooks
Pierre Wynants Trophy

Michelin bekroont verschillende Mastercooks en Young Masters

Vandaag , maandag 11 januari, werd, zoals vooraf aangekondigd, de nieuwe Michelin BELUX gids 2021 gepubliceerd ondanks de gezondheidscrisis en de sluiting van restaurants. De traditionele grootse show werd dit jaar vervangen door een grote zoom-vergadering die gelivestreamd werd op de Facebookpagina van de Michelin gids. Dit online event vond plaats in het stadhuis van Bergen (Henegouwen).
The Mastercooks
The Young Masters

Bij de "Jonge Chefs van het jaar" vallen 3 Young Masters in de prijzen

Bij de ‘Jonge Chefs van het jaar ‘ ( Brussels gewest , Wallonië en Vlaanderen) vallen 3 Young Masters in de prijzen ! Een echte primeur voor de vereniging van de “Mastercooks of Belgium”
The Young Masters

Young Master Vilhjalmur Sigurdarson stijgt in OAD top 100

In de nieuwste lijst van Top 100 European Restaurants van OAD (Opinionated About Dining) stijgt het restaurant Souvenir van Young Master Vilhjalmur Sigurdarson met vier plaatsen van 64 naar de 60ste plaats.
The Young Masters

Nieuwe Mastercooks en Young Masters

Naar jaarlijkse gewoonte verwelkomt de Vereniging van Mastercooks een aantal nieuwe leden. Dit jaar zijn het er twaalf uit zowel Vlaanderen, Brussel als Wallonië en een ‘ambassadeur’ met zijn restaurant in Frankrijk.
The Mastercooks
The Young Masters

Seppe Nobels kookt met Paul Ivic

Op 26 oktober kookt Young Master Seppe Nobels in zijn restaurant Graanmarkt 13, met de Duitse chef Paul Ivic, van het met een Michelinster bekroonde restaurant Tian (München). Dat
The Young Masters