Op maandag 17 april werd een hal van Mabru, de Vroegmarkt van Brussel, gedoopt naar de voormalige driesterrenchef van de Villa Lorraine, de in Brugge geboren Mastercook Freddy Vandecasserie.
The Mastercooks
The Mastercooks in Japan voor "Monde Selection"
Ben je klaar om achter de schermen van de nieuwste Aziatische productproeverij te kijken?
The Mastercooks
Koop ons receptenboek en steun hiermee de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië
We hebben allemaal de verschrikkelijke beelden gezien van de aardbevingen in Turkije en Syrië waar niemand ongevoelig voor kan blijven. Ook The Mastercooks of Belgium niet.
The Mastercooks
Goede doelen
Speciale prijs van de jury voor het boek The Mastercooks
Z.K.H. Prinses Lea van België wenste hulde te brengen aan haar echtgenoot Prins Alexander door in 2012 een Literaire Prijs in te stellen die om de twee jaar wordt uitgereikt, rond 29 november, de verjaardag van zijn overlijden. Z.K.H. Prins Alexander was een gepassioneerd lezer van alle genres.
The Mastercooks
Gastronomische diplomatie
Op maandag 7 november heeft een delegatie van de Mastercooks of Belgium, onder leiding van voorzitter Cédric Poncelet en bestaande uit secretaris-generaal Daniel Molmans en de
The Mastercooks
Mastercook Lieven Lootens wint award met nieuw dessert WholeFruit Chocolade
Mastercook Lieven Lootens en zijn team gingen de uitdaging aan om met WholeFruit Chocolade van Barry Callebaut een nieuw dessert te creëren.
The Mastercooks
Refreshing Monday 12 september - The movie
Op een zonnige maandag 12 september ging de Refreshing Monday door in Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck.
The Mastercooks
The Young Masters
Refreshing Monday 16 may - The movie
Bekijk "The movie"
The Mastercooks
The Young Masters
Nieuwe tijden, nieuwe sterren
Sinds 23 mei schitteren opnieuw drie restaurants in de MICHELIN Gids Belgie – Luxemburg met de magische *** achter hun naam. Drie restaurants, drie chefs, drie Mastercooks: Peter Goossens, Viki Geunes en Tim Boury. Het was verwacht dat Young Master Tim Boury ooit op het hoogste Michelin-schavotje zou staan, maar het nieuws kwam toch als een verrassing.
The Mastercooks
The Young Masters
Villa Lorraine by Yves Mattagne: twee welverdiende sterren!
Mastercook Yves Mattagne, die unaniem werd beschouwd als dé visspecialist toen hij aan het hoofd stond van het restaurant Sea Grill, dat hij naar twee sterren in de Michelingids bracht, is sindsdien de chef-kok van de onvermijdelijke Villa Lorraine, het vlaggenschip van de indrukwekkende reeks goede huizen die door Serge Litvine worden gerund.
The Mastercooks
Fourchette is terug! Mis de vierde editie niet!
Tijdens het Pinksterweekend - 4 tot en met 6 juni - is het voor de vierde keer opnieuw ‘Fourchette’, het Gentse gastronomische feest van hoog niveau. Voor deze editie werken 12 topchefs en 2 toppatissiers in één team samen en dit op een verrassende outdoor locatie in de buurt van Gent.
The Mastercooks
The Young Masters
Een ‘Attilio Basso’-school in Israël
Mastercook Michaël Katz is ambassadeur van onze vereniging in Israël en momenteel leraar koken aan de Dan Gourmet-school in Haifa.
The Mastercooks
Geert Gheysels nieuwe vice-voorzitter Mastercooks Vlaanderen
Vorige week werd, na het overlijden van Felix Alen, een nieuwe vice-voorzitter voor Vlaanderen gekozen: Geert Gheysels, chef van Anobesia in Affligem, en al 6 jaar bestuurslid. "Er is veel werk aan de winkel", zegt hij. Hoe wil hij het aanpakken, een korte babbel.