Nieuws

nieuws per rubriek >
nieuws per chef >

Mastercook Peter Goossens ziet twee van zijn medewerkers bekroond worden op de Prosper Montagné Wedstrijden

Afgelopen maandag 4 oktober gingen de Prosper Montagné Wedstrijden door in de “Spermalie” Hotel- en Toerismeschool te Brugge. Aan het einde van de wedstrijden sleepte Abel Demeestere (22 jaar) van Restaurant Hof van Cleve***, waarvan Mastercook Peter Goossens chef en eigenaar is, de titel van “Eerste Kok van België 2022” in de wacht.

The Mastercooks

De heropstartplannen van de Vereniging The Mastercooks of Belgium

Op 13 september jl. gaf de Vereniging de aftrap voor haar heropstart met een grote persconferentie bij Excellis. Deze persconferentie geleid door de nieuwe voorzitter, Cédric Poncelet, die Frank Fol opvolgt als voorzitter van de vereniging, bracht heel wat Mastercooks en enkele mooie persoonlijkheden samen
The Mastercooks

Begin van het nieuwe seizoen voor de Mastercooks op 13 september bij Excellis

Op 13 september heeft voorzitter Cédric Poncelet bij Excellis, de maatschappelijke zetel van de Vereniging, het programma voor het nieuwe seizoen van de Mastercooks voorgesteld.
The Mastercooks

Felix Alen, onze dierbare vice-voorzitter Vlaanderen, is overleden

Droevig nieuws aan de vooravond van het nieuwe schooljaar, deze vrijdag vernam de Mastercooks verengiging het overlijden van haar ondervoorzitter Vlaanderen, Felix Alen.

The Mastercooks

Viki Geunes over Zilte, 3 sterren en corona

Voor sterrenchef en Meesterkok Viki Geunes was het een heftig jaar. In april 2020 ging hij voor een ingrijpende verbouwing - of beter herlokatie - van 't Zilte dat meteen ook veranderde in Zilte. En dan was er... corona. Sinds begin dit jaar hangt er een Michelinbord met *** aan de gevel. Wat doet dit alles met een chef?
The Mastercooks

Never Give Up Day, de “dank je wel” van 18 augustus 

Empathie en een eenvoudige “dank je wel” aan de mensen die belangrijk voor ons zijn heeft nog nooit iemand pijn gedaan. Daarom zal 18 augustus volledig in het teken staan van “Never Give Up Day” en van al diegenen die in zichzelf geloven!
The Mastercooks

De Ster van de Belgische Keuken heeft zijn trofee in ontvangst genomen

Florian De Ruyck kreeg in juli bezoek van de vertegenwoordigers van de RvB van The Mastercooks onder leiding van Olivier Wilbers en Claude Pohlig. Een gezellig en heuglijk bezoek voor de winnaar van de wedstrijd voor de Ster van de Belgische Keuken.
The Young Masters
The Mastercooks
The Star of the Belgian Cuisine

De ‘Bons Moments’ van The Mastercooks ter ondersteuning van de slachtoffers van de overstromingen

De Nationale Vereniging (vzw) The Mastercooks of Belgium (Meesterkoks van België) heeft besloten om de slachtoffers van de recente overstromingen in België te steunen.
The Mastercooks

Tristan Martin zal België vertegenwoordigen op de volgende Taittinger-wedstrijd

De finale van de 54e editie van de Taittinger 2020-wedstrijd – De Internationale Prijs voor de Auteurskeuken – werd uitgesteld vanwege het coronavirus en zal in januari 2022 plaatsvinden in Parijs.
The Mastercooks

Steun voor horecazelfstandigen na de overstromingen

De federale minister voor Zelfstandigen, David Clarinval, heeft op donderdag 15 juli aangekondigd dat bijzondere steun verleend zal worden aan de zelfstandigen die getroffen zijn
The Mastercooks

Cédric Poncelet stuurt zijn grootste morele steun naar de Mastercooks.

Sinds gisteren, donderdag 15 juli 2021, staat ons land onder water en worstelt het met een echte ecologische ramp van deze overstromingen. Alle sectoren, vooral in Wallonië, worden natuurlijk en spijtig genoeg getroffen. Lees meer...

The Mastercooks

Comme chez Soi viert vandaag zijn 95ste verjaardag

95 jaar van passie, toewijding, liefde en delen. Wie had dat gedacht...? Zeker niet Georges Cuvelier, de eerste in de familiesaga, die in 1926 "Chez Georges", een klein buurtrestaurant, opende.
The Mastercooks

Yves Mattagne, Meesterkok van La Villa Lorraine

De langverwachte nieuwe versie van La Villa Lorraine van Yves Mattagne opende haar deuren niet in april, zoals gepland vóór de gezondheidscrisis, maar, als gevolg daarvan, begin juni.
The Mastercooks