Nieuws

nieuws per rubriek >
nieuws per chef >

Frank Fol's nieuwe e-book voor een goede start van 2021, het internationale jaar van groenten en fruit

Frank Fol heeft samen met Ilse De Vis (Wild Moon Ceramics) hun 3e seizoensboek, Wild Cooking Winter online geplaatst. Deze keer gaat het over het presenteren van Frank Fol's "wilde" en ongebruikelijke winterrecepten. En als decor, net als bij de twee vorige edities (zomer en herfst), de elegante keramische borden van Ilse De Vis.
The Mastercooks

Belgische topchefs willen op 1 maart opnieuw gasten ontvangen

The Mastercooks: "Heropening restaurants had géén impact op coronacijfers, veilig tafelen is perfect mogelijk" Vrijdag 29 januari 2021 — Brussel, 29 januari 2021 - Restaurants

The Mastercooks

‘The Mastercooks‘ meals@home

‘The Mastercooks of Belgium‘ meals@home. Dé culinaire thuiservaring. Lekker culinair genieten in je veilige thuis "bubbel" met de Mastercooks meals@home.
The Mastercooks

Michelin bekroont verschillende Mastercooks en Young Masters

Vandaag , maandag 11 januari, werd, zoals vooraf aangekondigd, de nieuwe Michelin BELUX gids 2021 gepubliceerd ondanks de gezondheidscrisis en de sluiting van restaurants. De traditionele grootse show werd dit jaar vervangen door een grote zoom-vergadering die gelivestreamd werd op de Facebookpagina van de Michelin gids. Dit online event vond plaats in het stadhuis van Bergen (Henegouwen).
The Mastercooks
The Young Masters

Hoe kan u aangename ‘Bon’ momenten beleven met de Mastercooks ?

Dit jaar doen de leden van The Mastercooks of Belgium meer dan ooit hun best om ervoor te zorgen dat u zeer goede momenten beleeft tijdens de eindejaarsfeesten.
The Mastercooks

Christophe Pauly verkozen tot Chef van het Jaar door Gault&Millau 2021

Mastercook Christophe Pauly van het restaurant Le Coq aux Champs in Soheit-Tinlot, in de provincie Luik, is door Gault&Millau Belux uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2021.
The Mastercooks

Damien Audusseau krijgt award van Gault & Millau

Elk jaar reikt de bekende gastronomische gids, Gault & Millau, zijn catering awards uit. De conferentie en de winnaars werden op 30 september via een webinar gepresenteerd. Een gemakkelijke formule voor iedereen aangezien we de conferentie en de winnaars kunnen zien op de website van Gault & Millau: www.gaultmillaucatering.be.
The Mastercooks

De nieuwe We’re Smart® Awards onthullen wereldtop van groentenrestaurants

Brussel, 21 september 2020 - We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot het Beste Groentenrestaurant ter Wereld. Xavier Pellicer, topchef van het gelijknamige restaurant in Barcelona, wordt opgenomen in de prestigieuze lijst van “Plant Based Untouchable Chefs” voor zijn jarenlange toewijding en pionierschap in de groentenkeuken.

The Mastercooks

Terugblik op een nieuwe soort algemene vergadering: een virtuele Zoomontmoeting voor Mastercooks

Het uitstellen van de algemene vergadering van afgelopen mei is dus een succes geweest en heeft ons toegelaten om de nieuwe leden, partners en projecten aan alle leden en aan iedereen die nauwgezet de activiteiten van The Mastercooks of Belgium volgt voor te stellen. Een rijke activiteitenkalender. Er staan al heel wat verschillende themabijeenkomsten op de agenda van 2020-2021. We zullen jullie daar dan ook geregeld van op de hoogte houden op de diverse sites en sociale netwerken van Mastercooks.

The Mastercooks

Nicolas Decloedt en Caroline Baerten starten een nieuw evenement in Ieper op de biologische boerderij Le Monde des Mille Couleurs

Voor de Mastercook die samen met zijn partner, Caroline Baerten, eigenaar is van het emblematische Brusselse groentenrestaurant ‘Humus & Horense’, heeft de lockdown goed gedaan. Goed, want buiten de enorme onzekerheid die gepaard gaat met de sluiting/heropening van restaurants, zal de tijd waarin we met z’n allen opgesloten zaten er ook eentje van zelfreflectie en – uiteindelijk – toewijding zijn.

The Mastercooks

Volgende algemene vergadering Mastercooks gaat door op Zoom

Op 31 augustus zal de algemene vergadering van The Mastercooks of Belgium, die oorspronkelijk in Excellis ging doorgaan, virtueel plaatsvinden. Deze programma-aanpassing is te wijten aan de gezondheidsmaatregelen die het bestuur van de vereniging wil aanhouden om de veiligheid van al zijn leden en deelnemers te kunnen waarborgen.

The Mastercooks

In Château de Grandvoir wordt er aan de tafel van Tristan Martin weer wild geserveerd

Het is al een jaar geleden dat Young Master Tristan Martin de leiding van het hotel-restaurant van Château de Grandvoir in de buurt van Neufchâteau (in de Belgische Ardennen) overnam. Een jaar waarin hij energie en creativiteit – kortom, zijn volledige talent – in dienst heeft gesteld van deze fantastische plek.
The Mastercooks

Benoît Bourivain begint aan nieuw familieproject: L’Ardenne Autrement

De vicepresident van Mastercooks Wallonië, Benoît Bourivain, is niet iemand die tijdens deze huidige crisis de schouders laat hangen. Hij heeft immers zopas een klein bedrijfje opgericht, dat dit keer volledig in bezit is van zijn familie. Zo ligt ‘L’Ardenne Autrement’, het nieuwe project dat hij samen met zijn dochter, Virginie, en schoonzoon Serge afgelopen juli is begonnen, op enkele minuten reizen van Laroche-en-Ardenne.
The Mastercooks