Nieuws

new par rubrique >
news par chef >

Mastercook Lieven Lootens wint award met nieuw dessert WholeFruit Chocolade

Mastercook Lieven Lootens en zijn team gingen de uitdaging aan om met WholeFruit Chocolade van Barry Callebaut een nieuw dessert te creëren.
The Mastercooks

Refreshing Monday 12 september - The movie

Op een zonnige maandag 12 september ging de Refreshing Monday door in Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck.
The Mastercooks
The Young Masters

Refreshing Monday 16 may - The movie

Bekijk "The movie"
The Mastercooks
The Young Masters

Nieuwe tijden, nieuwe sterren

Sinds 23 mei schitteren opnieuw drie restaurants in de MICHELIN Gids Belgie – Luxemburg met de magische *** achter hun naam. Drie restaurants, drie chefs, drie Mastercooks: Peter Goossens, Viki Geunes en Tim Boury. Het was verwacht dat Young Master Tim Boury ooit op het hoogste Michelin-schavotje zou staan, maar het nieuws kwam toch als een verrassing.

The Mastercooks
The Young Masters

Villa Lorraine by Yves Mattagne: twee welverdiende sterren!

Mastercook Yves Mattagne, die unaniem werd beschouwd als dé visspecialist toen hij aan het hoofd stond van het restaurant Sea Grill, dat hij naar twee sterren in de Michelingids bracht, is sindsdien de chef-kok van de onvermijdelijke Villa Lorraine, het vlaggenschip van de indrukwekkende reeks goede huizen die door Serge Litvine worden gerund.
The Mastercooks

Fourchette is terug! Mis de vierde editie niet! 

Tijdens het Pinksterweekend - 4 tot en met 6 juni - is het voor de vierde keer opnieuw ‘Fourchette’, het Gentse gastronomische feest van hoog niveau. Voor deze editie werken 12 topchefs en 2 toppatissiers in één team samen en dit op een verrassende outdoor locatie in de buurt van Gent.
The Mastercooks
The Young Masters

Een ‘Attilio Basso’-school in Israël

Mastercook Michaël Katz is ambassadeur van onze vereniging in Israël en momenteel leraar koken aan de Dan Gourmet-school in Haifa.
The Mastercooks

Geert Gheysels nieuwe vice-voorzitter Mastercooks Vlaanderen

Vorige week werd, na het overlijden van Felix Alen, een nieuwe vice-voorzitter voor Vlaanderen gekozen: Geert Gheysels, chef van Anobesia in Affligem, en al 6 jaar bestuurslid. "Er is veel werk aan de winkel", zegt hij. Hoe wil hij het aanpakken, een korte babbel.

The Mastercooks

Statuut van jonge afgestudeerden: de culinaire verenigingen mobiliseren zich

Op 8 november jongstleden zijn de voorzitters en vertegenwoordigers van de grote culinaire verenigingen bijeengekomen bij Excellis om samen met de Brusselse horecafederatie het probleem van het statuut van toekomstige afgestudeerden van hotelscholen te bespreken. Het ontwerp van schooldecreet voor 2021-2023 zou immers impliceren dat pas afgestudeerden meteen het statuut van chef krijgen, wat in de huidige context zou leiden tot onhoudbare salarisvoorwaarden bij de aanwerving.

The Mastercooks

De grote Brusselse chef Claude Dupont is naar de sterren vertrokken

Hij was een van de oprichters van de Vereniging van Meesterkoks van België en vereerde altijd graag, in gezelschap van zijn charmante echtgenote Monique, de meest feestelijke evenementen van de Vereniging, die nu The Mastercooks of Belgium heet, met zijn aanwezigheid.
The Mastercooks

Chef van het Jaar Christophe Pauly brengt zijn eerste boek uit

Mastercook Christophe Pauly, vereerd met de titel Chef van het Jaar in de Gault&Millau 2021, sluit zijn jaar in schoonheid af door zijn eerste receptenboek uit te brengen. Dit nieuwe werk is wat men noemt een “mooi boek”. En dat is zeer terecht, gezien de kwaliteit van de samenstelling en de indruk die het maak. Een “mooi boek” dat ook op het juiste moment uitkomt, met de feestdagen en de kerstboom in het verschiet.

The Mastercooks

De reserveringen voor de ‘Jongerenveertiendaagse’ zijn nu open

In november zijn jongeren meer dan ooit welkom bij de Mastercooks en Young Masters. Van 15 tot 28 november 2021 zullen maar liefst 35 chefs, leden van The Mastercooks of Belgium, in hun respectieve restaurants een menu tegen een voorkeurtarief aanbieden aan alle jongeren tussen 18 en 25 jaar.
The Mastercooks

Eric Pankert pronkt met een 45-jarige Michelin-ster bij Zur Post

Mastercook Eric Pankert heeft een brief van de prestigieuze Michelin-gids ontvangen waarin met felicitaties wordt aangekondigd dat zijn huis nu het oudste sterrenrestaurant van België is. Zur Post staat nu, na Comme Chez Soi, op de tweede plaats van de restaurants die sinds 1977 zonder onderbreking sterren hebben gekregen.
The Mastercooks