Philippe Vanheule nieuwe voorzitter van The Mastercooks of Belgium

Op maandag 3 juni 2024 hield VZW The Mastercooks of Belgium haar Algemene Vergadering met op het programma het kiezen van een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter. Philippe Vanheule, voormalig sterrenchef van restaurant Hof ter Eycken neemt de voorzittersstoel over van Cédric Poncelet. Ook 10 nieuwe leden werden er geïntroniseerd. Algemene Vergadering
The Mastercooks

De Pastorie verhuist tijdelijk naar "De Watermolen"

Op 04 maart 2024 starten de afbraakwerken aan het gebouw De Pastorie, Plaats 2 te Lichtaart. Het pand ondergaat een ware metamorfose. Het restaurant zal op deze locatie een jaar gesloten blijven.
The Mastercooks

Eddy Merckx trapt verkoop receptenboek "The Mastercooks" af t.v.v. kankeronderzoek op Dag tegen Kanker

Op donderdag 19 oktober - Dag tegen Kanker - trapten wieleridool Eddy Merckx, mevrouw Laurence Rigolet-Wynants en Mastercook Ivan Verhaeghe de campagne “Mastercook Books Against Cancer” af.
The Mastercooks

Refreshing Monday by Rombouts

Op maandag 11 september was er onze Refreshing Monday bij onze partner Rombouts. Een leuke dag met een zeer interessante en inspirerende rondleiding in de koffiebranderij met
The Mastercooks

Het gaat goed met de Attilio Basso School!

In januari 2022 kondigden we aan dat de ambassadeur van onze vereniging in Israël, Mastercook Michaël Katz, die ook kookles geeft aan de Dan Gourmet-school in Haifa, achter de oprichting stond van een nieuwe school in het centrum van het land, in de stad 'Or Yehuda', vlakbij Tel Aviv en naast de internationale luchthaven Ben Gourion.

The Mastercooks

Algemene vergadering van 15 mei

Op maandag 15 mei was er onze jaarlijkse Algemene Vergadering. Onze nieuwe leden (Mastercooks kandidaten en Young Masters) werden verwerlkomt.
The Mastercooks

Een hal Freddy Vandecasserie bij Mabru

Op maandag 17 april werd een hal van Mabru, de Vroegmarkt van Brussel, gedoopt naar de voormalige driesterrenchef van de Villa Lorraine, de in Brugge geboren Mastercook Freddy Vandecasserie.

The Mastercooks

The Mastercooks in Japan voor "Monde Selection"

Ben je klaar om achter de schermen van de nieuwste Aziatische productproeverij te kijken?
The Mastercooks

Koop ons receptenboek en steun hiermee de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië

We hebben allemaal de verschrikkelijke beelden gezien van de aardbevingen in Turkije en Syrië waar niemand ongevoelig voor kan blijven. Ook The Mastercooks of Belgium niet.
The Mastercooks
Goede doelen

Speciale prijs van de jury voor het boek The Mastercooks

Z.K.H. Prinses Lea van België wenste hulde te brengen aan haar echtgenoot Prins Alexander door in 2012 een Literaire Prijs in te stellen die om de twee jaar wordt uitgereikt, rond 29 november, de verjaardag van zijn overlijden. Z.K.H. Prins Alexander was een gepassioneerd lezer van alle genres.
The Mastercooks

Gastronomische diplomatie

Op maandag 7 november heeft een delegatie van de Mastercooks of Belgium, onder leiding van voorzitter Cédric Poncelet en bestaande uit secretaris-generaal Daniel Molmans en de
The Mastercooks

Mastercook Lieven Lootens wint award met nieuw dessert WholeFruit Chocolade

Mastercook Lieven Lootens en zijn team gingen de uitdaging aan om met WholeFruit Chocolade van Barry Callebaut een nieuw dessert te creëren.
The Mastercooks

Refreshing Monday 12 september - The movie

Op een zonnige maandag 12 september ging de Refreshing Monday door in Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck.
The Mastercooks
The Young Masters