Op maandag 11 september was er onze Refreshing Monday bij onze partner Rombouts. Een leuke dag met een zeer interessante en inspirerende rondleiding in de koffiebranderij met
The Mastercooks
Het gaat goed met de Attilio Basso School!
In januari 2022 kondigden we aan dat de ambassadeur van onze vereniging in Israël, Mastercook Michaël Katz, die ook kookles geeft aan de Dan Gourmet-school in Haifa, achter de oprichting stond van een nieuwe school in het centrum van het land, in de stad 'Or Yehuda', vlakbij Tel Aviv en naast de internationale luchthaven Ben Gourion.
The Mastercooks
Algemene vergadering van 15 mei
Op maandag 15 mei was er onze jaarlijkse Algemene Vergadering. Onze nieuwe leden (Mastercooks kandidaten en Young Masters) werden verwerlkomt.
The Mastercooks
Een hal Freddy Vandecasserie bij Mabru
Op maandag 17 april werd een hal van Mabru, de Vroegmarkt van Brussel, gedoopt naar de voormalige driesterrenchef van de Villa Lorraine, de in Brugge geboren Mastercook Freddy Vandecasserie.
The Mastercooks
The Mastercooks in Japan voor "Monde Selection"
Ben je klaar om achter de schermen van de nieuwste Aziatische productproeverij te kijken?
The Mastercooks
Koop ons receptenboek en steun hiermee de slachtoffers van de aardbevingen in Turkije en Syrië
We hebben allemaal de verschrikkelijke beelden gezien van de aardbevingen in Turkije en Syrië waar niemand ongevoelig voor kan blijven. Ook The Mastercooks of Belgium niet.
The Mastercooks
Goede doelen
Speciale prijs van de jury voor het boek The Mastercooks
Z.K.H. Prinses Lea van België wenste hulde te brengen aan haar echtgenoot Prins Alexander door in 2012 een Literaire Prijs in te stellen die om de twee jaar wordt uitgereikt, rond 29 november, de verjaardag van zijn overlijden. Z.K.H. Prins Alexander was een gepassioneerd lezer van alle genres.
The Mastercooks
Gastronomische diplomatie
Op maandag 7 november heeft een delegatie van de Mastercooks of Belgium, onder leiding van voorzitter Cédric Poncelet en bestaande uit secretaris-generaal Daniel Molmans en de
The Mastercooks
Mastercook Lieven Lootens wint award met nieuw dessert WholeFruit Chocolade
Mastercook Lieven Lootens en zijn team gingen de uitdaging aan om met WholeFruit Chocolade van Barry Callebaut een nieuw dessert te creëren.
The Mastercooks
Refreshing Monday 12 september - The movie
Op een zonnige maandag 12 september ging de Refreshing Monday door in Kasteel Brouwerij Vanhonsebrouck.
The Mastercooks
The Young Masters
Refreshing Monday 16 may - The movie
Bekijk "The movie"
The Mastercooks
The Young Masters
Nieuwe tijden, nieuwe sterren
Sinds 23 mei schitteren opnieuw drie restaurants in de MICHELIN Gids Belgie – Luxemburg met de magische *** achter hun naam. Drie restaurants, drie chefs, drie Mastercooks: Peter Goossens, Viki Geunes en Tim Boury. Het was verwacht dat Young Master Tim Boury ooit op het hoogste Michelin-schavotje zou staan, maar het nieuws kwam toch als een verrassing.
The Mastercooks
The Young Masters
Villa Lorraine by Yves Mattagne: twee welverdiende sterren!
Mastercook Yves Mattagne, die unaniem werd beschouwd als dé visspecialist toen hij aan het hoofd stond van het restaurant Sea Grill, dat hij naar twee sterren in de Michelingids bracht, is sindsdien de chef-kok van de onvermijdelijke Villa Lorraine, het vlaggenschip van de indrukwekkende reeks goede huizen die door Serge Litvine worden gerund.