Het gaat goed met de Attilio Basso School!
In januari 2022 kondigden we aan dat de ambassadeur van onze vereniging in Israël, Mastercook Michaël Katz, die ook kookles geeft aan de Dan Gourmet-school in Haifa, achter de oprichting stond van een nieuwe school in het centrum van het land, in de stad 'Or Yehuda', vlakbij Tel Aviv en naast de internationale luchthaven Ben Gourion.
De faciliteit van 366 m² is nu acht maanden open en heeft drie klaslokalen. Als alumnus van het restaurant "L'Ecailler du Palais Royal" kreeg Michaël Katz het recht om, als eerbetoon, de school te vernoemen naar de historische chef van het restaurant, van wie hij veel heeft geleerd: "Attilio Basso", zelf erelid van Mastercooks.
Michaël Katz vertelt ons dat sinds de opening van de school de eerste beroepsopleiding is afgestudeerd en dat de derde generatie studenten al operationeel is. We vernemen ook dat er een aantal korte cursussen zijn georganiseerd voor zowel professionals als amateurs.
Een van de activiteiten die Michaël Katz organiseert in de Attilio Basso School zijn de "Chef tells a story"-sessies, waarbij de oprichter van de school een bepaald thema bespreekt, zoals "de Israëlische gastronomie", terwijl hij live een zevengangenmenu bereidt, de stappen becommentarieert en een praatje maakt met de deelnemers.
Het prachtige initiatief was een groot succes dat de kleuren van de Belgische keuken en de Mastercooks van België ver buiten onze grenzen brengt!
Voor de nieuwsgierigen: de naam "Attilio Basso" wordt in het Hebreeuws geschreven als "אטיליו באסו".
De “Attilio” school is terug te vinden op Facebook: https://www.facebook.com/Attilioisrael