Nieuws

nieuws per rubriek >
nieuws per chef >

Michelin bekroont verschillende Mastercooks en Young Masters

Vandaag , maandag 11 januari, werd, zoals vooraf aangekondigd, de nieuwe Michelin BELUX gids 2021 gepubliceerd ondanks de gezondheidscrisis en de sluiting van restaurants. De traditionele grootse show werd dit jaar vervangen door een grote zoom-vergadering die gelivestreamd werd op de Facebookpagina van de Michelin gids. Dit online event vond plaats in het stadhuis van Bergen (Henegouwen).
The Mastercooks
The Young Masters

Samen houden we stand in 2021!

Na zo'n donker jaar wenst voorzitter Frank Fol, namens ‘The Mastercooks of Belgium’, solidair te zijn met iedereen en ook alle partners te bedanken die veel empathie hebben getoond en onze vereniging en haar leden blijven steunen.

Hoe kan u aangename ‘Bon’ momenten beleven met de Mastercooks ?

Dit jaar doen de leden van The Mastercooks of Belgium meer dan ooit hun best om ervoor te zorgen dat u zeer goede momenten beleeft tijdens de eindejaarsfeesten.
The Mastercooks

Christophe Pauly verkozen tot Chef van het Jaar door Gault&Millau 2021

Mastercook Christophe Pauly van het restaurant Le Coq aux Champs in Soheit-Tinlot, in de provincie Luik, is door Gault&Millau Belux uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2021.
The Mastercooks

Bij de "Jonge Chefs van het jaar" vallen 3 Young Masters in de prijzen

Bij de ‘Jonge Chefs van het jaar ‘ ( Brussels gewest , Wallonië en Vlaanderen) vallen 3 Young Masters in de prijzen ! Een echte primeur voor de vereniging van de “Mastercooks of Belgium”
The Young Masters

Steun de horeca en maak zelf kans op een diner bij een Mastercook

Dit jaar bestaan zowel Dovy Keukens als The Mastercooks of Belgium 40 jaar. Om de horeca te steunen is er een wedstrijd gelanceerd.
Z-Mastercooks

Nieuwe Mastercooks reeks op Kanaal Z

Goed nieuws: de wekelijkse Mastercooks afleveringen gaan vanaf 30 en 31 oktober opnieuw van start op Kanaal Z.
Z-Mastercooks

‘The Mastercooks‘ meals@home

‘The Mastercooks of Belgium‘ meals@home. Dé culinaire thuiservaring. Lekker culinair genieten in je veilige thuis "bubbel" met de Mastercooks meals@home.
The Mastercooks

Damien Audusseau krijgt award van Gault & Millau

Elk jaar reikt de bekende gastronomische gids, Gault & Millau, zijn catering awards uit. De conferentie en de winnaars werden op 30 september via een webinar gepresenteerd. Een gemakkelijke formule voor iedereen aangezien we de conferentie en de winnaars kunnen zien op de website van Gault & Millau: www.gaultmillaucatering.be.
The Mastercooks

De nieuwe We’re Smart® Awards onthullen wereldtop van groentenrestaurants

Brussel, 21 september 2020 - We’re Smart® Green Guide, dé referentie in de culinaire wereld van groenten, maakte op 21 september de beste groentenrestaurants én -bedrijven ter wereld bekend. La Distillerie (Château Bourglinster - Luxemburg) van groentenchef René Mathieu is uitgeroepen tot het Beste Groentenrestaurant ter Wereld. Xavier Pellicer, topchef van het gelijknamige restaurant in Barcelona, wordt opgenomen in de prestigieuze lijst van “Plant Based Untouchable Chefs” voor zijn jarenlange toewijding en pionierschap in de groentenkeuken.

The Mastercooks

Terugblik op een nieuwe soort algemene vergadering: een virtuele Zoomontmoeting voor Mastercooks

Het uitstellen van de algemene vergadering van afgelopen mei is dus een succes geweest en heeft ons toegelaten om de nieuwe leden, partners en projecten aan alle leden en aan iedereen die nauwgezet de activiteiten van The Mastercooks of Belgium volgt voor te stellen. Een rijke activiteitenkalender. Er staan al heel wat verschillende themabijeenkomsten op de agenda van 2020-2021. We zullen jullie daar dan ook geregeld van op de hoogte houden op de diverse sites en sociale netwerken van Mastercooks.

The Mastercooks

Nicolas Decloedt en Caroline Baerten starten een nieuw evenement in Ieper op de biologische boerderij Le Monde des Mille Couleurs

Voor de Mastercook die samen met zijn partner, Caroline Baerten, eigenaar is van het emblematische Brusselse groentenrestaurant ‘Humus & Horense’, heeft de lockdown goed gedaan. Goed, want buiten de enorme onzekerheid die gepaard gaat met de sluiting/heropening van restaurants, zal de tijd waarin we met z’n allen opgesloten zaten er ook eentje van zelfreflectie en – uiteindelijk – toewijding zijn.

The Mastercooks

De Ster van de Belgische Keuken© keert terug voor 2020-2021 – De inschrijvingen zijn open!

Zoals reeds eerder aangekondigd, zal de Ster van de Belgische Keuken normaliter plaatsvinden op 21 november 2020, op de Horeca Expo in Gent. We zijn recentelijk te weten gekomen dat de regering het groene licht heeft gegeven aan de Horeca Expo, die elke twee jaar de Ster van de Belgische Keuken-wedstrijd mag verwelkomen.

The Star of the Belgian Cuisine