Mastercooks Petanque 2024

Wij nodigen je graag uit op ons jaarlijks petanque tornooi. Mis deze leuke dag niet en schrijf vlug in als je wil deelnemen.
Mastercooks Pétanque

Pierre Wynants Trophy 2024

De “Pierre Wynants Trophy”, zal dit jaar doorgaan op 21 oktober doorgaan op maandag 21 oktober in het restaurant « De Mijn » van Hotelschool Ter Duinen. Deze tweejaarlijkse wedstrijd gaat door met de steun van de Mastercooks of Belgium met Pierre Wynants als erevoorzitter van de Jury.

Pierre Wynants Trophy

Philippe Vanheule nieuwe voorzitter van The Mastercooks of Belgium

Op maandag 3 juni 2024 hield VZW The Mastercooks of Belgium haar Algemene Vergadering met op het programma het kiezen van een nieuw bestuur en een nieuwe voorzitter. Philippe Vanheule, voormalig sterrenchef van restaurant Hof ter Eycken neemt de voorzittersstoel over van Cédric Poncelet. Ook 10 nieuwe leden werden er geïntroniseerd. Algemene Vergadering
The Mastercooks

25 DAGEN - 25 CHEFS!

Dinner in the Sky keert terug naar Brussel van 30 mei tot 23 juni. Al 12 jaar lang laat Dinner in the Sky de Belgische gastronomie en haar sterren schitteren aan de Brusselse hemel. Dit jaar zal de 13e editie schitteren met duizend lichtjes, tegen de achtergrond van de 9 glinsterende bollen van het Atomium, het wereldberoemde symbool van België.

De Pastorie verhuist tijdelijk naar "De Watermolen"

Op 04 maart 2024 starten de afbraakwerken aan het gebouw De Pastorie, Plaats 2 te Lichtaart. Het pand ondergaat een ware metamorfose. Het restaurant zal op deze locatie een jaar gesloten blijven.
The Mastercooks

Eddy Merckx trapt verkoop receptenboek "The Mastercooks" af t.v.v. kankeronderzoek op Dag tegen Kanker

Op donderdag 19 oktober - Dag tegen Kanker - trapten wieleridool Eddy Merckx, mevrouw Laurence Rigolet-Wynants en Mastercook Ivan Verhaeghe de campagne “Mastercook Books Against Cancer” af.
The Mastercooks

Refreshing Monday by Rombouts

Op maandag 11 september was er onze Refreshing Monday bij onze partner Rombouts. Een leuke dag met een zeer interessante en inspirerende rondleiding in de koffiebranderij met
The Mastercooks

Lady Chef of the Year 2023: drie Young Masters in de selectie

Het is zover, de “Lady Chef of the year 2023”-verkiezing gaat van start! Er was even een korte break, maar zoals jullie weten, honger is de beste saus. Ook in 2023 maakt een selectie van 15 Belgische vrouwelijke chefs kans op de “Lady Chef of the year”-award. Drie van hen zijn als Young Master volwaardig lid van The Mastercooks of Belgium.

The Young Masters

Het gaat goed met de Attilio Basso School!

In januari 2022 kondigden we aan dat de ambassadeur van onze vereniging in Israël, Mastercook Michaël Katz, die ook kookles geeft aan de Dan Gourmet-school in Haifa, achter de oprichting stond van een nieuwe school in het centrum van het land, in de stad 'Or Yehuda', vlakbij Tel Aviv en naast de internationale luchthaven Ben Gourion.

The Mastercooks

Algemene vergadering van 15 mei

Op maandag 15 mei was er onze jaarlijkse Algemene Vergadering. Onze nieuwe leden (Mastercooks kandidaten en Young Masters) werden verwerlkomt.
The Mastercooks

Pierre Wynants Trophy: de oprichter geeft het stokje door aan Lionel Rigolet

‘De Ster van de Belgische Keuken’, de grote kookwedstrijd die in samenwerking met Mastercooks wordt georganiseerd en nu de ‘Pierre Wynants Trophy’ heet ter ere van de man die hem oorspronkelijk had bedacht, wordt sinds het begin voorgezeten door deze laatste.

Pierre Wynants Trophy
The Star of the Belgian Cuisine

Een hal Freddy Vandecasserie bij Mabru

Op maandag 17 april werd een hal van Mabru, de Vroegmarkt van Brussel, gedoopt naar de voormalige driesterrenchef van de Villa Lorraine, de in Brugge geboren Mastercook Freddy Vandecasserie.

The Mastercooks

Chocolate Day

De Chocolate Academy™ Benelux (Callebaut) verwelkomde de Mastercooks, Young Masters op 13 maart voor een inspirerende workshop om hun chocolade vaardigheden verder te ontwikkelen en te verfijnen.