Nieuws

nieuws per rubriek >
nieuws per chef >

Sang Hoon Degeimbre verandert SAN BXLS naar VerTige en heropent Rizom

Twee restaurants van de Waalse Mastercook Sang Hoon Degeimbre doen opnieuw hun deuren open. In Grand Hornu heropent het restaurant Rizom met chef Olivier De Vriendt. SAN BXLS krijgt een nieuwe naam en met Kevin Perlot een nieuwe chef.

The Mastercooks

Young Master Vilhjalmur Sigurdarson stijgt in OAD top 100

In de nieuwste lijst van Top 100 European Restaurants van OAD (Opinionated About Dining) stijgt het restaurant Souvenir van Young Master Vilhjalmur Sigurdarson met vier plaatsen van 64 naar de 60ste plaats.
The Young Masters

Onze Mastercooks en Young Masters openen hun deuren!  

Drie maanden na de verplichte sluiting van hun restaurants openen de Mastercooks opnieuw hun deuren. Daarmee kan u zich terug in de watten laten leggen door de beste koks van het land.
The Mastercooks

Nieuwe Mastercooks en Young Masters

Naar jaarlijkse gewoonte verwelkomt de Vereniging van Mastercooks een aantal nieuwe leden. Dit jaar zijn het er twaalf uit zowel Vlaanderen, Brussel als Wallonië en een ‘ambassadeur’ met zijn restaurant in Frankrijk.
The Mastercooks
The Young Masters

Comme Chez Soi start met afhaalmaaltijden

Na het grote succes van de afhaalmenu’s op Moederdag kan je voortaan elke vrijdag en zaterdag maaltijden afhalen in de Comme chez Soi. “Op Moederdag waren we letterlijk overweldigd
The Mastercooks

Daniel Molmans officieel ‘jurylid’ World Association of Chefs Societies

In Februari 2020 heeft Daniel Molmans, schatbewaarder van de Vereniging van Mastercooks van België, deelgenomen aan een belangrijk internationaal seminarie van de WorldChefs in Stuttgart.
The Mastercooks

Veiligheidsmaatregelen horeca zorgen voor extra kosten

Los van het inkomensverlies door de lockdown en de beperkende maatregelen die bij de heropening van horecazaken zullen gelden, worden ook de verplichte veiligheidsmaatregelen een zware kost.
The Mastercooks

Christophe Pauly lanceert een gastronomische "drive-in"

Christophe Pauly van het restaurant Coq aux Champs heeft een interessante formule uitgedacht om zijn klanten in coronatijden van lekker eten te voorzien. Hij startte met een ‘gastronomische drive-in’, maar dan met een eersteklas keuken zoals we die van hem gewend zijn en rekening houdend met de wettelijk verplichte gezondheidsvoorschriften.
The Mastercooks

Yves Mattagne wordt even traiteur

Net voor de lockdown opende Yves Mattagne ‘Art Club’, een pop-up restaurant in het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten (Brussel). Maar door de coronacrisis heeft dit restaurant al snel de deuren moeten sluiten.

The Mastercooks

Evan Triantopoulos opent ‘Boutiek’ in Wemmel

Evan Triantopoulos, chef-eigenaar van Le Gril aux Herbes opende vlak bij zijn restaurant een nieuwe zaak die zowel een delicatessenwinkel, traiteur als wijnzaak herbergt. De verbouwingswerken waren al sinds januari bezig en waren net voor het paasweekend klaar.
The Mastercooks

Pierrot Fonteyne verliest strijd tegen coronavirus

Pierrot Fonteyne, medeoprichter en ex-voorzitter van de Mastercooks, is op 12 april gestorven aan het coronavirus. Met hem verliest de culinaire wereld een van zijn nog actieve boegbeelden.
The Mastercooks

De thuiservaring van CentpourCent

Mastercook Axel Colona-Cesari van het restaurant Centpourcent in Sint-Katelijne-Waver organiseert een take away afhaalservice met diverse afhaalmomenten.
Corona - Chefs zijn creatief

Afhaalformule 't Aards Paradijs en Naturell

Mastercook Lieven Lootens stelt een reeks koude en warme gerechten van zijn restaurants ’t Aards Paradijs in Merendree en Naturell in Gent nu ook in een afhaalversie beschikbaar.
Corona - Chefs zijn creatief