Nieuws

nieuws per rubriek >
nieuws per chef >

Statuut van jonge afgestudeerden: de culinaire verenigingen mobiliseren zich

Op 8 november jongstleden zijn de voorzitters en vertegenwoordigers van de grote culinaire verenigingen bijeengekomen bij Excellis om samen met de Brusselse horecafederatie het probleem van het statuut van toekomstige afgestudeerden van hotelscholen te bespreken. Het ontwerp van schooldecreet voor 2021-2023 zou immers impliceren dat pas afgestudeerden meteen het statuut van chef krijgen, wat in de huidige context zou leiden tot onhoudbare salarisvoorwaarden bij de aanwerving.

The Mastercooks

Sam Van Houcke is geselecteerd om België te vertegenwoordigen op de Bocuse d’Or Europe

Op zondag 21 november heeft Young Master Sam Van Houcke (Restaurant Maste in Gent) op Horeca Expo in Gent de eerste plaats behaald in de nationale selectie voor de Bocuse d'Or België.
The Young Masters

De grote Brusselse chef Claude Dupont is naar de sterren vertrokken

Hij was een van de oprichters van de Vereniging van Meesterkoks van België en vereerde altijd graag, in gezelschap van zijn charmante echtgenote Monique, de meest feestelijke evenementen van de Vereniging, die nu The Mastercooks of Belgium heet, met zijn aanwezigheid.
The Mastercooks

De reserveringen voor de ‘Jongerenveertiendaagse’ zijn nu open

In november zijn jongeren meer dan ooit welkom bij de Mastercooks en Young Masters. Van 15 tot 28 november 2021 zullen maar liefst 35 chefs, leden van The Mastercooks of Belgium, in hun respectieve restaurants een menu tegen een voorkeurtarief aanbieden aan alle jongeren tussen 18 en 25 jaar.
The Mastercooks

Chef van het Jaar Christophe Pauly brengt zijn eerste boek uit

Mastercook Christophe Pauly, vereerd met de titel Chef van het Jaar in de Gault&Millau 2021, sluit zijn jaar in schoonheid af door zijn eerste receptenboek uit te brengen. Dit nieuwe werk is wat men noemt een “mooi boek”. En dat is zeer terecht, gezien de kwaliteit van de samenstelling en de indruk die het maak. Een “mooi boek” dat ook op het juiste moment uitkomt, met de feestdagen en de kerstboom in het verschiet.

The Mastercooks

Eric Pankert pronkt met een 45-jarige Michelin-ster bij Zur Post

Mastercook Eric Pankert heeft een brief van de prestigieuze Michelin-gids ontvangen waarin met felicitaties wordt aangekondigd dat zijn huis nu het oudste sterrenrestaurant van België is. Zur Post staat nu, na Comme Chez Soi, op de tweede plaats van de restaurants die sinds 1977 zonder onderbreking sterren hebben gekregen.
The Mastercooks

Mastercook Peter Goossens ziet twee van zijn medewerkers bekroond worden op de Prosper Montagné Wedstrijden

Afgelopen maandag 4 oktober gingen de Prosper Montagné Wedstrijden door in de “Spermalie” Hotel- en Toerismeschool te Brugge. Aan het einde van de wedstrijden sleepte Abel Demeestere (22 jaar) van Restaurant Hof van Cleve***, waarvan Mastercook Peter Goossens chef en eigenaar is, de titel van “Eerste Kok van België 2022” in de wacht.

The Mastercooks

De heropstartplannen van de Vereniging The Mastercooks of Belgium

Op 13 september jl. gaf de Vereniging de aftrap voor haar heropstart met een grote persconferentie bij Excellis. Deze persconferentie geleid door de nieuwe voorzitter, Cédric Poncelet, die Frank Fol opvolgt als voorzitter van de vereniging, bracht heel wat Mastercooks en enkele mooie persoonlijkheden samen
The Mastercooks

Begin van het nieuwe seizoen voor de Mastercooks op 13 september bij Excellis

Op 13 september heeft voorzitter Cédric Poncelet bij Excellis, de maatschappelijke zetel van de Vereniging, het programma voor het nieuwe seizoen van de Mastercooks voorgesteld.
The Mastercooks

Felix Alen, onze dierbare vice-voorzitter Vlaanderen, is overleden

Droevig nieuws aan de vooravond van het nieuwe schooljaar, deze vrijdag vernam de Mastercooks verengiging het overlijden van haar ondervoorzitter Vlaanderen, Felix Alen.

The Mastercooks

Viki Geunes over Zilte, 3 sterren en corona

Voor sterrenchef en Meesterkok Viki Geunes was het een heftig jaar. In april 2020 ging hij voor een ingrijpende verbouwing - of beter herlokatie - van 't Zilte dat meteen ook veranderde in Zilte. En dan was er... corona. Sinds begin dit jaar hangt er een Michelinbord met *** aan de gevel. Wat doet dit alles met een chef?
The Mastercooks

Never Give Up Day, de “dank je wel” van 18 augustus 

Empathie en een eenvoudige “dank je wel” aan de mensen die belangrijk voor ons zijn heeft nog nooit iemand pijn gedaan. Daarom zal 18 augustus volledig in het teken staan van “Never Give Up Day” en van al diegenen die in zichzelf geloven!
The Mastercooks

De Ster van de Belgische Keuken heeft zijn trofee in ontvangst genomen

Florian De Ruyck kreeg in juli bezoek van de vertegenwoordigers van de RvB van The Mastercooks onder leiding van Olivier Wilbers en Claude Pohlig. Een gezellig en heuglijk bezoek voor de winnaar van de wedstrijd voor de Ster van de Belgische Keuken.
The Young Masters
The Mastercooks
The Star of the Belgian Cuisine