Fourchette is terug! Mis de vierde editie niet! 

Tijdens het Pinksterweekend - 4 tot en met 6 juni - is het voor de vierde keer opnieuw ‘Fourchette’, het Gentse gastronomische feest van hoog niveau. Voor deze editie werken 12 topchefs en 2 toppatissiers in één team samen en dit op een verrassende outdoor locatie in de buurt van Gent. 

Fourchette werd vijf jaar geleden opgericht door enkele bevriende chefs als een jaarlijks Gents foodevent. Na succesvolle edities in 2017, 2018 en 2019 strooide corona roet in het eten, maar dit jaar volgt dan eindelijk de vierde editie. In 2019 bracht het team, in samenwerking met Brouwerij Van Steenberge, ook het welgesmaakte restaurantbier Fourchette op de markt.

Voor het eerst gaat Fourchette door in het voorjaar en wel tijdens het Pinksterweekend: zaterdagavond 4 juni, zondagmiddag 5 juni en maandagmiddag 6 juni. De keukens worden dit keer opgezet op een makkelijk bereikbare doch geheime outdoor locatie in Sint-Denijs-Westrem, net buiten Gent. Tussen het groen en in het gezelschap van Big Green Egg belooft Fourchette alvast een voorjaarshotspot te worden.

De succesformule blijft ongewijzigd. Foodlovers kiezen bij de reservatie van hun ticket tussen twee vijfgangenmenu’s én hun favoriete topchef. Het event hanteert een free seating-systeem waarbij elke bezoeker op eigen tempo de gerechten afhaalt aan de open keuken van de gekozen chef. Tickets zijn verkrijgbaar via de website thisisfourchette.be en kosten 105 euro, glas champagne als aperitief inbegrepen.

Het topteam: Mastercooks Michaël Vrijmoed (Vrijmoed) en Marcelo Ballardin (Oak) en Young Masters Broes Tavernier (’t Vijfde Seizoen) en Vilhjarmur Sigudarson (Souvenir) en verder topchefs Maarten Bouckaert (Castor), Olly Ceulenaere (Publiek), Timon Michiels (Carcasse), Martijn Defauw (Rebelle), Dennis Broeckx (L’épicerie du Cirque), Sam D’Huyvetter en Gilles Bogaert (Bar Bask), Thomas Schmidt (Boulevard) en patissiers Pierre Marcolini en Joost Arijs.

Fourchette 4 t/m 6 juni, ergens in Sint-Denijs-Westrem
tickets: thisisfourchette.be/2022

Fourchette
Fourchette
Foto's door Pieter D’Hoop