Michelin bekroont verschillende Mastercooks en Young Masters

Vandaag , maandag 11 januari, werd, zoals vooraf aangekondigd, de nieuwe Michelin BELUX gids 2021 gepubliceerd ondanks de gezondheidscrisis en de sluiting van restaurants.

De traditionele grootse show werd dit jaar vervangen door een grote zoom-vergadering die gelivestreamd werd op de Facebookpagina van de Michelin gids. Dit online event vond plaats in het stadhuis van Bergen (Henegouwen).

De nieuwe bekroonde Mastercooks et Young Masters

In totaal werden 10 restaurants onderscheiden met een 1ste Michelinster : waarvan
2 Young Masters, 2 restaurants krijgen een 2de  Michelin ster en 1 restaurant krijgt een 3de Michelinster (een Mastercook).

Mastercook Viki Geunes van het restaurant Zilte in Antwerpen werd bekroond met een 3de Michelinster. In België is nu twee 3 sterren restaurants rijk : Peter Goossens van  Hof  Van Cleve in Kruisem heeft al 17 jaar 3 Michelinsterren en nu ook Viki Geunes van restaurant Zilte.

Dit jaar kregen 10 restaurants hun 1ste Michelinster eerste ster waaronder Young Master :
Willem Hiele van het gelijknamige restaurant Willem Hiele in Koksijde en Young Master David Grosdent van restaurant L’Envie  in Zwevegem.  

Nieuw in 2021 : "Michelin Green Star", de groene Michelinster

Deze nieuwe onderscheiding heeft als doel restaurants op de voorgrond te plaatsen die een bijzonder engagement tonen voor een duurzame toekomst. Dankzij hun innovatieve en ambitieuze initiatieven, zijn zij inspiratiebron voor zowel fijnproevers als collega’s.

Van de tien restaurants die onderscheiden  worden met een Groene Michelinster zijn er maar liefst 7 Mastercooks en 2 Young Masters !

In Brussel :

In Wallonië :

In Vlaanderen :

Voor het Groothertogdom Luxemburg: René Mathieu van  «La Distillerie» au Château de Bourglinster.

Alle Mastercooks en Young Masters  : van harte gefeliciteerd  !

Gwendal Poullennec, Internationaal Directeur van de MICHELIN Gidsen, steekt de horeca een hart onder de riem: "De mensen uit het vak staan al maanden voor ongekende uitdagingen. Ik wil de chefs en eigenaars feliciteren met de passie, vindingrijkheid en het ondernemerschap dat ze dit jaar hebben laten zien. Zodra de situatie het toeliet, hebben onze inspecteurs alles gedaan om zo snel mogelijk opnieuw actief te zijn in de Benelux.”

Wij wensen alle gelukkige winnaars van Michelin 2021, leden van de Mastercooks vereniging en al hun collega's, niet-leden, van harte te feliciteren met deze prestatie.

 

3 sterren