Eric Pankert pronkt met een 45-jarige Michelin-ster bij Zur Post

Mastercook Eric Pankert heeft een brief van de prestigieuze Michelin-gids ontvangen waarin met felicitaties wordt aangekondigd dat zijn huis nu het oudste sterrenrestaurant van België is.

Zur Post staat nu, na Comme Chez Soi, op de tweede plaats van de restaurants die sinds 1977 zonder onderbreking sterren hebben gekregen.

Lang gevestigde sterren bij de Mastercooks

Naast Comme Chez Soi, dat dezelfde historische erkenning zonder onderbreking heeft en waar Mastercook Lionel Rigolet werkt, bevindt het huis van een derde Mastercook zich in bijna dezelfde situatie, maar ditmaal met een onderbreking van enkele jaren.

Het gaat om de Prieuré Saint-Géry (Solre-Saint-Géry - Henegouwen) met Mastercook Vincent Gardinal. In 1977 stond het al op de lijst van sterrenrestaurants.

Andere prestigieuze huizen die door een Mastercook worden gerund, hebben (destijds en/of vandaag nog) sterren gekregen, maar zijn in de loop der tijd hun waardevolle erkenning in de Michelin-gids kwijtgeraakt. Sommigen krijgen die een paar jaar nadat ze die zijn kwijtgeraakt weer terug of krijgen die wegens sluiting niet meer terug, zoals het geval is voor Mastercook Julien Lahire in Le Moulin Hideux.

Vandaag heeft La Villa Lorraine - die lange tijd bekroond werd met 3 sterren in de dagen van Freddy Vandecasserie - haar vroegere prestige teruggewonnen onder leiding van Mastercook Yves Mattagne. Men zou zelfs kunnen zeggen dat het vandaag ‘de buzz’ is met haar nieuwe en zeer verfrissende inrichting. Maar er zij aan herinnerd dat, nadat Serge Litvine het prestigieuze huis had gekocht, de Michelin-ster vrijwel onmiddellijk aan La Villa Lorraine werd toegekend dankzij het werk en de vaardigheden van Mastercook Alain Bianchin.

Zur Post, een voormalig 19e-eeuws postkantoor bekroond met een Michelin-ster

In 2022 is het 45 jaar geleden dat het voormalige postkantoor, nu een prestigieus hotel-restaurant, Zur Post, een Michelin-ster heeft gekregen. En dat zonder enige onderbreking in de tijd.

In de jaren zeventig won Erics vader, Arno Pankert, de ster voor het familierestaurant in St. Vith. Hij had zelfs twee macarons gedurende een hele periode. Vandaag leidt Eric Pankert, als waardige erfgenaam van zijn briljante vader, het voortreffelijke huis met brio. Het heeft zijn Michelin-ster steeds behouden en is daarmee het op één na langst met sterren bekroonde restaurant van België.

Arno et Eric

Sterrenrestaurant op zoek naar gemotiveerd personeel

Tegelijk met de aankondiging van dit prestigieuze jubileum vertelt Mastercook Eric Pankert ons dat ook hij, net als bijna al zijn collega's, op zoek is naar personeel.

Een uitgelezen kans voor een ‘jonge gemotiveerde chef’ om zich uit te leven in een van onze mooiste sterrenrestaurants.

Sollicitatie te richten aan: Eric Pankert – Hotel-Restaurant Zur Post – info@hotelzurpost.be – T +32 (0)80 22 80 27 – www.hotelzurpost.be

Wilt u meer weten over de carrière van Mastercook Eric Pankert? En/of over zijn prestigieuze huis in St-Vith?

Bekijk zijn portret en de presentatie van zijn werk en zijn huis op de website van de Mastercooks.

De weg naar vernieuwing voor een nieuw tijdperk gewijd aan dynamiek

Vandaag,  in het licht van de wisselvalligheden van de gezondheidscrisis en de komende eindejaarsfeesten, wensen vele Mastercooks hun teams te versterken.

Zich wagen aan deze hoge discipline die de ‘haute cuisine’ is, is een absolute troef voor alle jongeren die het beroep nog willen uitoefenen met... passie!

Aarzel dus niet om de website van de Mastercooks op de sociale netwerken te bekijken voor alle vacatures en om al deze mooie huizen te (her)ontdekken!

Tekst-interview : Joëlle Rochette
Arno et Eric Pankert