Samen houden we stand in 2021!

Na zo'n donker jaar wenst voorzitter Frank Fol, namens ‘The Mastercooks of Belgium’, solidair te zijn met iedereen en ook alle partners te bedanken die veel empathie hebben getoond en onze vereniging en haar leden blijven steunen.

Met name onze mediapartners hebben hun energie verdubbeld in hun communicatie. Er waren heel wat reportages over de Mastercooks en Young Masters : in print, digitaal en op televisie.

De "Z Mastercooks" serie op Kanaal Z was zeer succesvol en stond op nummer 1 van de zender. Een aantal Mastercooks en Young Masters hebben hun gerechten al kunnen voorstellen. Andere leden staan volgende 3 weekends in december en januari nog op het programma. Ook producenten van bekende en lokale merken hebben hun kwaliteitsproducten kunnen voorstellen.
Onze partner, Dovy, die dit jaar ook zijn 40 ste verjaardag viert, heeft een grote online wedstrijd gelanceerd die nog tot 31 december loopt.

In de pers, op sociale media, in newsletters, in gidsen en op de Mastercooks en andere websites werden het hele jaar door veel artikels, reportages en informatie over onze leden gepubliceerd : Ambiance (Culinaire), COOK Magazine, Gault & Millau, Horeca Magazine, Horeca Webzine, JoëlleRochette.com, Saisonnier (Culinaire), We're Smart, ... In het najaar van 2021 zal ook een groot kookboek naar aanleiding van de 40ste verjaardag van de vereniging worden uitgegeven. 

Naar mijn mening is het in dit ingrijpende en moeilijke jaar meer dan ooit erg belangrijk geweest om samen te blijven en elkaar te blijven steunen. Dit is onze grote kracht. Bovendien is het algemeen bekend : eendracht maakt macht !

Ook zou ik dit jaar niet willen eindigen zonder een eerbetoon te brengen aan twee van onze dierbare leden en voormalige voorzitters, Pierrot Fonteyne en Guy Van Cauteren. Zij zijn nu samen met een andere voormalige stichter Pierre Romeyer, in het paradijs van de grote de chefs.

Ik wens alle leden, onze loyale partners, collega's en vrienden van harte te danken voor hun inzet, moed, wilskracht en hun buitengewone inspanningen om er zich in deze overbiddelijke coronacrisis doorheen te slaan.

Ik geloof nog steeds dat, als we allemaal samen de handen in elkaar slaan en solidair zijn, van de oudsten tot de jongsten onder ons, het volgende jaar alleen maar beter kan zijn dan dit afgelopen jaar.

Ik wens u allen, het allerbeste en een voorspoedig 2021 toe.

Frank Fol

Mis de Z Mastercooks uitzendingen niet in de weekends van 19, 26 december en 1 januari.

Op 31 januari 2021 zal onze kookwedstrijd ‘De Ster van de Belgische keuken’
in de COOVI Hotelschool in Anderlecht (Brussel) plaatsvinden.