Pierre Burtonboy kookt in duo met de wintergroenten van Alain Passard

Mastercook Pierre Burtonboy kookt op 30 november en 1 december samen met Laurent Gauze, de chef van het restaurant Brighton van het Brusselse Stanhope hotel (het eerste vijfsterren hotel van de hoofdstad). Op het menu staan de groenten van de moestuin van Alain Passard in Bois-Giroult (Normandië).

Voor Pierre Burtonboy, is het een mooie gelegenheid om de originele wintergroenten van topkwaliteit uit de moestuin van zijn oude vriend Alain Passard (Arpège ***, Parijs)  voor te stellen.

Alain Passard kwam onlangs naar Brussel om er aan de pers zijn benadering van de plantenwereld voor te stellen en zijn werk als chef kok die dankzij zijn moestuinen helemaal zelfvoorzienend is.

Op woensdag, 28 november, zal een team van RTBF-journalisten Pierre Burtonboy en Laurent Gauze vergezellen in de tuin van Bois-Giroult. Ze hebben er een ontmoeting met Alain Passard, en nemen groenten en kruiden mee die ze dit weekend in het ‘Grand Cru Menu van wintergroenten’ zullen verwerken.

De reportage "Van de grond tot de tafel" zal worden uitgezonden in het RTBF-TV-journaal op donderdag 29 november.

Een tweede reportage van RTBF (Radio) zal worden uitgezonden op la Première (RTBF) in het programma van Thierry Génicot "La monde invisible." De releasedatum zal later worden gecommuniceerd.

Adres van het "Four Hands Dinner": Brighton Restaurant - Stanhope Brussels Hotel by Thon Hotels – Handelsstraat 9 - 1000 Brussel

4 hands: op 30 november en 1 december 2018- telkens om 19.30 uur. Prijs: 100 € / per persoon - wijnarrangement: 55 € / per persoon - Hotel Package ook mogelijk: diner, overnachting, ontbijt (€ 329-429 volgens kamertype)

Reservatie vereist: Sven Van Snick (Manager Food & Beverage):

+32 (0) 494 62 42 27 of brighton@stanhope.be