Pascal Devalkeneer viert de 20ste verjaardag van Le Chalet de la Forêt

Pascal Devalkeneer sluit 2019 feestelijk af. Niet alleen werd het terras van zijn restaurant gehonoreerd tot Terras van het Jaar in de GaultMillau gids 2020. Hij maakt zich ook klaar voor een dubbel jubileum: op 2 december 2019 viert hij zowel zijn 54ste verjaardag als de 20ste verjaardag van zijn restaurant.

Al twee decennia leidt Pascal Devalkeneer zijn Chalet de la Forêt en behaalde in die tijd 2 Michelinsterren, werd lid van de "Grandes Tables du Monde” en Relais & Château en kreeg dit jaar opnieuw een Gault&Millau score van 17.5/ 20.

Voor hij zijn restaurant startte deed hij ervaring op in La Truffe Noire in Brussel en in het Scholteshof in Kermt bij Roger Souvereyns. In 1992 opende hij Bistrot du Mail in Elsene en in 1999 werd hij eigenaar en chef van Chalet de la Forêt.

De 20ste verjaardag wordt gevierd met 3 vierhanden diners en 7 vrienden-chefs.

Op 16 november nodigt hij de Franse chef René Meilleur ("La Bouitte" - Savoie) en de Belgische chocolatier Pierre Marcolini uit. Op 2 december staat zijn eerste leermeester Roger Souvereyns in de schijnwerpers. De apotheose volgt op 8 december wanneer hij samen kookt met Julien Burlat, Pierre Marcolini, de broers Laurent en Vincent Folmer (Couvert Couvert - Heverlee) en Pau Barba (Can Domo - Ibiza) ).

Het spreekt voor zich dat reserveren voor deze drie bijzondere avonden noodzakelijk is.

Le Chalet de la Forêt – Lorrainedreef 43 – 1180 Brussel - Reservatie : (vierhanden diner - 7 gangen/maaltijden inbegrepen - 345 €/pers) – Tel. : 02/374 54 16 – www.lechaletdelaforet.be