Mastercook Bert Meewis is Gault&Millau chef van het jaar

Bert Meewis van het restaurant Slagmolen in Opglabeek werd door Gault&Millau verkozen tot chef van het jaar 2020.  Volgens de redactie van de gids werd Bert Meewis gekozen voor “zijn keukenaanpak waar expertise, sereniteit, doelgerichtheid en een scherpe focus centraal staan. Waarachtigheid aan het fornuis en op het bord vormen samen de hoeksteen van zijn restaurant.”

Stijgers

Ook andere Mastercooks vielen in de prijzen. Zo stegen zowel Boury van Young Master Tim Boury (Roeselare) als Le Coq aux Champs (Soheit-Tinlot) van Mastercook Christophe Pauly van 17 naar 17,50,  Vrijmoed van Mastercook Michaël Vrijmoed (Gent) ging van 16,50 naar 17 en het restaurant van Young Master Willem Hiele (Koksijde) steeg met een vol punt van 15 naar 16.  Ook Mastercook Wout Bru van Sanglier Des Ardennes (Durbuy) kreeg een punt meer en steeg van 14 naar 15. Het restaurant Bel Etage (Knokke) van Mastercook Fabrice Vuillemin steeg van 14 naar 14,5.

Sam van Houcke met zijn restaurant Maste (Gent) doet zijn intrede in de gids met 13/20, net zoals Isabelle Arpin die met haar gelijknamige restaurant in Brussel met 14/20 binnenkomt.

Mastercooks blijven de beste

Hof van Cleve van Mastercook Peter Goossens en Bon Bon van Mastercook Christophe Hardiquest behouden hun topscore van 19,50. Bijzonder is dat Hof van Cleve dit jaar als primus inter paris 5 gouden koksmutsen krijgt.

Thematische bekroningen

Ook thematisch werden enkele Mastercooks beloond. Zo werd Les Brigittines – Aux Marches de la Chapelle (Brussel) van Mastercook Dirk Myny verkozen tot Brasserie van het Jaar. De Jonkman van Mastercook Filip Claeys (Brugge) kreeg een onderscheiding voor de Bierkaart van het Jaar, Le Chalet de la Forêt van Mastercook Pascal Devalkeneer (Brussel) werd bekroond met het Terras van het Jaar en La Table de Maxime van Young Master Maxime Collard (Our-Paliseul) kreeg de prijs voor Het Mooiste Restaurant Design.

De Gault&Millau Belux Gids ligt vanaf nu in de boekhandel en kost 29 euro. Hij kan ook worden besteld op de website shop.gaultmillau.be. Meer informatie ook op www.gaultmillau.be