Geert Gheysels nieuwe vice-voorzitter Mastercooks Vlaanderen

Vorige week werd, na het overlijden van Felix Alen, een nieuwe vice-voorzitter voor Vlaanderen gekozen: Geert Gheysels, chef van Anobesia in Affligem, en al 6 jaar bestuurslid. "Er is veel werk aan de winkel", zegt hij. Hoe wil hij het aanpakken, een korte babbel.

Geert Gheysels: "Voor mij moeten de Mastercooks een verbindende factor zijn binnen de restaurantwereld. Verbindend tussen de onderdelen - van toprestaurant naar bistro, cateraar, hotelschool - maar ook tussen de verenigingen en tussen de taalgroepen.

"Als vice-voorzitter voor Vlaanderen wil ik eerst en vooral de band met Horeca-Vlaanderen herstellen, maar ik zie ook een intense samenwerking met mijn Waalse en Brusselse collega's. We mogen niet in vakjes denken, moeten allemaal aan hetzelfde zeel trekken en 1 taal spreken, die van de koks.

"Jonge mensen ondersteunen is heel belangrijk. Van de premature 'Young Masters' kunnen we in alle openheid en transparantie een mooi verhaal maken. Samen gaan voor kwaliteit met mensen die geloven in hun vak en er veel liefde en passie voor hebben. Van gedachten wisselen met jonge chefs zorgt voor extra zuurstof.

"En last but not least: de vrouwen binnen de Mastercooks. Vooreerst onze vrouwelijke chefs, maar... wat is een chef zonder zijn (gast)vrouw? Tot nu werden vrouwen een beetje doodgezwegen.

"Het is tijd voor vernieuwing binnen het boeiende verhaal van de Mastercooks. Voor mij krijgen samenwerking, young masters en vrouwen prioriteit."

Geert Gheysels