Daniel Molmans officieel ‘jurylid’ World Association of Chefs Societies

In februari 2020 heeft Daniel Molmans, penningmeester van de Vereniging van Mastercooks van België, deelgenomen aan een belangrijk internationaal seminarie van de WorldChefs in Stuttgart.

Het doel van dit seminarie was om de chefs, die hun land vertegenwoordigen in de World Association of Chefs Societies, te erkennen als ‘jurylid’. Om de titel van regionale ‘jurylid’ te krijgen werd Daniel Molmans onderworpen aan een volledige dag training in deze veeleisende taak gevolgd door een schriftelijke test.

Mastercook Daniel Molmans is daarmee de enige Belgische chef-kok die beschikt over deze officiële status, erkend door de WorldChefs. Om dit grondig te doen, spreekt deze oud-student van het Emile Gryzon Institute (Céria) en voormalig chef-eigenaar van zijn restaurant in Brussel, zelf vloeiend Frans, Nederlands, Spaans en meestal Engels.

In de praktijk stelt deze titel hem in staat om de Vereniging van Mastercooks van België als "WorldChef jurylid" te vertegenwoordigen in alle jury's van internationale culinaire wedstrijden. Daarnaast brengt deze status als officieel door de WorldChefs erkende jurylid, naast het valideren van de officiële standaardmaatregelen in de culinaire competities, ook toegevoegde waarde, geloofwaardigheid en internationale invloed aan culinaire jury's georganiseerd in binnen- of buitenland.

Voor Daniel en voor de veertig internationale juryleden die dit jaar door de World Association of Chefs Societies zijn erkend, is deze titel vijf jaar geldig. Ze kan na deze periode worden verlengd na nieuwe, aan de actualiteit aangepaste, kwalificatietests. Evenzo zal het ook ervaren juryleden toelaten die naar het volgende niveau willen gaan. Bijvoorbeeld om van het regionale niveau (België in de Centraal-Europese regio) naar het mondiale niveau te gaan. En dat met name op het niveau van de juryleden om de functie van voorzitter van de internationale jury te kunnen uitoefenen.

Contact Daniel Molmans

T 32 (0)475 54 40 15 - dama.molmans@skynet.betreasury@mastercooks.be

 

La World Association of Chefs’ Societies

De World Association of Chefs 'Societies, beter bekend als ‘World Chefs’, werd opgericht in 1928 in de Sorbonne in Parijs, en bestaat uit een dynamisch wereldwijd netwerk van ongeveer honderd verenigingen van chefs over de hele wereld. Deze apolitieke professionele organisatie brengt alle niveaus van chefs en alle keukens van de wereld samen. De eerste erevoorzitter bij de oprichting in 1928 was niemand minder dan August Escoffier.

De missie van Worldchefs is het handhaven, verbeteren en evolueren van de culinaire normen van internationale keukens. Deze missie en doelen worden bereikt door de opleiding, training en professionele ontwikkeling van internationale leden van Worldchefs.

Worldchefs is een gezaghebbende wereldwijde vereniging en een belangrijke opinieleider in de voedingssector. Ze vertegenwoordigt een belangrijke mondiale stem in alles wat betrekking heeft op de voedingsberoepen in alle continenten.

www.worldchefs.org