Christophe Pauly verkozen tot Chef van het Jaar door Gault&Millau 2021

Mastercook Christophe Pauly van het restaurant Le Coq aux Champs in Soheit-Tinlot, in de provincie Luik, is door Gault&Millau Belux uitgeroepen tot Chef van het Jaar 2021. 

De beste restaurants zijn opnieuw Hof van Cleve in Kruisem met Mastercook Peter Goossens en Bon-Bon in Sint-Pieters-Woluwe met Mastercook Christophe Hardiquest met een topscore van 19,5/20.

Christophe Pauly heeft een Michelin-ster, een score van 17,5/20 in de Gault&Millau-gids en vier radijzen in de groentegerichte We're Smart Green Guide en voor hem is dit een prachtige beloning en bekroning.

Hij is al 17 jaar de drijvende kracht achter Le Coq aux Champs.

“Pauly werkt met de beste ingrediënten, vaak uit het eigen Waalse terroir en kiest als NorthSeaChef ook voor het fijnste lekkers wat onze vissers aan wal brengen. Zoals de beste chefs toont hij zijn creativiteit en decoratief tot artistiek vermogen om te verrassen met een aantal uitzonderlijke lichte, luchtige of amusante nagerechten.” aldus de redactie. “Finesse en perfect evenwicht van de gerechten zijn twee terugkerende kenmerken van zijn stijl”, zo bevestigt ook C.E.O. Marc Declerck.

Mastercook Christophe Pauly aarzelde niet om nog harder te werken tijdens deze coronacrisis in maart en zijn klanten in de watten te leggen met een gastronomische "Drive in" en dit zal hij blijven doen zolang de lockdown duurt.

Rue du Montys 71
4557 Soheit-Tinlot
T: +32 85 51 20 14
E: info@lecoqauxchamps.be
W: lecoqauxchamps.be

Door de coronacrisis werd de voorstelling van de 18e editie virtueel voorgesteld.

Met de uitgave van deze gids wenst Gault&Millau de sector meer dan ooit de aandacht te geven die ze verdient, en de restaurateurs en gasten een perspectief te bieden op de toekomst.

Meer info op: https://be.gaultmillau.com/news
 

Christophe Pauly

 

Christophe Pauly élu Chef de l’Année au Gault&Millau 2021