Belgische Mastercooks in de top 100 van de wereldgastronomie

Het Franse magazine Le Chef maakte een nieuwe lijst met de 100 beste chefs ter wereld. Voor ons land houden Mastercook Christophe Hardiquest van het restaurant Bon Bon (66ste), Mastercook Peter Goossens van het Hof van Cleve (79ste) en Gert De Mangeleer van Hertog Jan (87ste) de eer hoog. Peter Goossens is op dit moment de enige met  drie sterren in België. Mastercook Gert de Mangeleer sluit zijn Hertog Jan op 22 december.

De verkiezing van de beste chefs gebeurde door een internationale jury van chefs met twee of drie Michelinsterren. Ze moesten een persoonlijke selectie maken op basis van de volgende vraag:  Wie zijn de vijf internationale chefs die het meest de waarden van hun beroep dragen, een bijzondere keuken brengen en waar je zeker moet gaan eten.

Christophe Hardiquest - Bon Bon **  - 19,5/20 in Gault&Millau – Mastercook – Lid van de Grandes Tables du Monde  -

Tervuerenlaan 453 – 1150 Brussel – +32(0)2 346 66 15

www.restaurant-bon-bon.be

Peter Goossens - Hof van Cleve *** - 19,5/20 in Gault&Millau – Mastercook – Lid van de Grandes Tables du Monde

Riemegemstraat 1 - 9770 Kruishoutem – +32(0)9 383 58 48

www.hofvancleve.com

Geert de Mangeleer & Joachim Boudens - Hertog Jan*** - 19/20 in Gault&Millau – Mastercook – Lid van de Grandes Tables du Monde

Loppemsestraat 52 - 8210 Zedelgem (Brugge) – +32(0)50 67 34 46

www.hertog-jan.com

 

Gert de Mangeleer
Christophe Hardiquest
Peter Goossens