Alain Troubat overleden
Vrijdag 18 oktober overleed Mastercook Alain Troubat. Decennia lang heeft hij zijn stempel gedrukt op de Belgische gastronomie. Hij was een man met een groot hart, ondernemer maar vooral een uitstekende kok die verschillende restaurants groot maakte, van Trèfle à 4 over Stirwen, Liboké en Bistrot M’Alain (de la Mer et Tradition).
De Bretoen verliet Brussel enkele jaren geleden om met zijn familie terug te keren naar zijn geboortestreek .
In Stirwen, waar zijn opvolgers Francois-Xavier Lambory (keuken) en David Rasson (zaal/sommelier) aan het werk zijn, kunnen we deze herfst, zoals elk jaar, zijn fameuze lièvre à la royale eten. Alain zette het gerecht op de kaart en dat blijft een van de meest vermaarde bereidingen van het restaurant.
Alain Troubat was een van de meest getalenteerde chefs van ons land. Hij was een man die de heerlijke gerechten die zijn reputatie maakten, graag deelde met zijn collega’s. Hij was in alles een Mastercook in eer en woord. Respect chef!