Yves Mattagne doet een pop-up. Gary Kirchens trekt naar Sint-Truiden

Wat al enkele weken vaststond is nu definitief. Vanaf 6 maart opent Yves Mattagne zijn Art Club, een pop-up op het Koningsplein aan het Koninklijk Museum voor Schone Kunsten in Brussel. Zijn team van de Sea Grill verhuist mee en zal er tot volgende zomer werken. Dit in afwachting van zijn volgende project, de La Villa Lorraine, dat voor de gelegenheid volledig vernieuwd wordt.

In Art Club zal hij een keuken aanbieden die vergelijkbaar is met deze van Yume (nu Sanzaru), het restaurant dat hij op de Tervurensteenweg had. Daar liet hij zich inspireren op Aziatisch getinte eethuizen zoals Nobu in New York, Zuma in Dubai en Roka in Londen, waaraan hij een eigen invulling gaf. Ook nu kiest hij voor een eigentijdse plek met een lage drempel, waar DJ’s de weekendavonden animeren en andere feestelijke evenementen zullen plaatsvinden.

Young Master Gary Kirchens, huidige chef-kok van La Villa Lorraine (dat op 22 februari voor de verbouwingswerken sluit) neemt op zijn beurt de keuken over van het Kasteel van Ordingen in Sint-Truiden. Waar hij ongetwijfeld evenveel passie, energie en talent zal brengen zoals in La Villa Lorraine.

es Mattagne en formule Pop-Up, Gary Kirchens, retour à l’Est