Winnaar Pierre Wynants Trophy 2022 werd Elien Verhulst

Woensdag 23 november werd in de keukens van Horeca Expo in Gent door de vijf kandidaten gekookt voor de Trophy Pierre Wynants 2022. Winnaar werd Elien Verhulst van restaurant Vlass in Middelkerke.

Twee Nederlandstaligen - Elien Verhulst en Michaël Van Liere en drie Franstaligen - Curtis Mulpas, Igor Snyders en Nicolas Tournay - kruisten de pollepels en dongen mee naar de Trophy Pierre Wynants 2022. Zij werden elk ondersteund door een commis, een coach en een sommelier.

De kandidaten moesten werken met Belgische producten. Voor het voorgerecht was het basisingrediënt knolselder, te combineren met seizoensproducten uit de ‘Mystery Box’ die MABRU (de Brusselse vroegmarkt) aanleverde. In het glas kwam daarbij de Ruffus Brut Sauvage. Het hoofdgerecht draaide rond onze Belgische trots én Vis van het Jaar, grijze garnalen, die de kandidaten ter plaatse moesten pellen. Daar hoorde een Kasteelbiertje bij, vrij te kiezen uit Blond, Tripel, Rouge, Xtra of Donker. Afgesloten moest er worden met een dessert op basis van Callebaut chocolade en Rombouts Espresso Royal.

Een keuken- en tafeljury beoordeelden de gerechten en als winnaar duidden ze de jonge vrouwelijke chef Elien Verhulst van restaurant Vlass in Middelkerke aan. Zij zal ook België vertegenwoordigen op de Europese Chef Challenge en indien daar geselectionneerd de Global Chef Challenge. Tweede werd Curtis Mulpas, leraar aan en chef van het restaurant van het IPES in Wavre met Olivier Stuckens als commis, sommelier Cédric Deblandre van l’Eau Vive en als coach Frédéric Deroppe. Derde werd Igor Snyders, chef van Maison Snyders in Oupeye, met als commis Dylan Lahaye, sommelier Maxime Germain en coach Olivier Massart.

Over de winnares:

Elien Verhulst is samen met haar coach Stefaan Lauwereins chef van restaurant Vlass in Middelkerke. Van kleinsaf was ze dol op koken en ze ging dan ook naar hotelschool Ter Duinen in Koksijde. Na haar laatste stage in Marcus in Deerlijk, begon ze te werken in de keuken van restaurant Vlass, van de ouders van haar vriend en sommelier Kenzo Lauwereins.

Elien Verhulst winnaar Pierre Wynants Trophy 2022
Het was haar tweede individuele wedstrijd en ze was dan ook supergelukkig de winnaar te worden. Ze kijkt uit naar het vervolg dat ze ziet als uitdaging en een kans om nieuwe mensen te ontmoeten.

 

Elien Verhulst winnaar Pierre Wynants Trophy 2022