Wie wordt de ster van de Belgische keuken 2020?

Om de 2 jaar kiezen Mastercooks Pierre Wynants en Frank Fol samen met de Mastercooks of Belgium® de ‘Ster van de Belgische keuken’. Een wedstrijd waarbij kandidaten Belgische ingrediënten maximaal en optimaal moeten benutten. De winnaar zal het jaar na zijn overwinning België vertegenwoordigen op de internationale wedstrijd Global Chefs Challenge van Worldchefs.

De preselectie gebeurt op basis van recepten die door een jury worden beoordeeld. De beste kandidaten strijden daarna om de titel van ‘Ster van de Belgische keuken 2020’.

Dit jaar is het thema schorseneren met een hoofdgerecht gelinkt aan een Belgisch Bier CORNET, Strong – Blond – Belgian & Oaked van de brouwerij De Hoorn . 

Voor het dessert wordt een chocolade garnituur met Callebaut chocolade gelinkt aan een aangepaste koffie.

Vier kandidaten worden door een jury geselecteerd voor de halve finale. Via rechtstreekse duels met de ingestuurde recepten gaat het dan naar de finale. Die zal doorgaan op Horeca Expo op zondag 22 november 2020. De winnaars van de halve finale koken er met een mystery box.

Op donderdag 22 oktober worden de teams bekend gemaakt tijdens een persconferentie in restaurant Comme chez Soi.

De jury bestaat uit Mastercooks en enkele binnen- en buitenlandse gast juryleden.

De winnaar zal zich 2 jaar lang (2020-2021) de ‘Ster van de Belgische Keuken’ mogen noemen. Hij/zij gaat naar huis met een reeks uitzonderlijke prijzen zoals een gepersonaliseerde winnaars koksvest van Le Nouveau Chef, een Rational Self Cooking Center met een waarde van  € 12.000, een MSC cruise voor 2 personen en vele andere mooie prijzen.

Geïnteresseerden vinden alle informatie op

www.the-star.be

Wie kan deelnemen?

Elke professionele kok/kokkin in het bezit van de Belgische nationaliteit of reeds 5 jaar werkzaam in een Belgisch restaurant kan zich kandidaat stellen om deel te nemen aan de wedstrijd. De kandidaturen moeten voor 30 september 2020 worden opgestuurd naar Frank Fol - info@frankfol.be.


De wedstrijd gebeurt in partnership met VLAM, BRU, Schenk wines, het Brussels Gewest, het National Culinary Team, BergHOFF, Diversey, Lightspeed en Worldchefs

The Star of The Belgium Cuisine