Vincent Gardinal nodigt de Eerste Kok van België 2020 uit

Op 28 januari nodigt Vincent Gardinael Nicolas Tournay uit voor een vierhanden diner in zijn restaurant Prieuré-Saint-Géry.

Nadat hij eind oktober zijn notoire meester Eddie Van Maele uitnodigde voor een gelijkaardig vierhanden diner, ontvangt Vincent deze keer een van zijn voormalige rechterhanden, Nicolas Tournay, de chef van Mont-à-Gourmet. Deze behaalde de titel van Eerste Kok van België tijdens de Prijs Prosper Montagné 2020. Hij is eveneens in Henegouwen gevestigd, in Gouy-Les-Piéton (Courcelles) op een half uurtje rijden van de Prieuré-Saint-Géry. Daarmee toont hij dat de provincie Henegouwen zich meer en meer laat opmerken als een interessante gastronomische regio.

Ambachtslui die soms uit de onmiddellijke nabijheid van Solre-Saint-Géry (Beaumont) of van Gouy-les Piéton komen, zullen hun producten leveren voor deze vierhanden en zullen ook aanwezig zijn op het diner van 28 januari om er over hun regionale producten te praten.

Het diner start met hapjes waarbij elke chef met dezelfde producten twee verschillende creaties uitwerkt. Het eerste voorgerecht krijgt de titel ‘Canard & Cochon’ (eend en varken), en bestaat uit verschillende bereidingen van charcuterie, die voor elke chef anders zijn. Het tweede voorgerecht is gewijd aan Sint-Jakobsschelpen. Het hoofdgerecht  is een gemeenschappelijke creatie rond lamsvlees van de lokale producent Antoine Mabille. Een producent die Vincent niet kent en die door Nicolas Tournay wordt voorgesteld. Hetzelfde voor de producten van La Ferme de La Souvenière die Nicolas in zijn bagage meebrengt.

Op zijn beurt laat Vincent Gardinael, die een uitstekende kennis heeft van de beste Henegouwse producten, de kazen van de Ferme du Moligneau ontdekken en ook de fijne charcuterie (waaronder een uitstekende bloedworst) van beenhouwer-charcutier Pierre Molle.

Met deze mooie avond start Vincent het nieuwe jaar alvast onder een goed gesternte.

Praktisch:

  • Menu: 125 euro per persoon
  • Dranken: coupe champagne, geselecteerde wijnen, water, koffie/thee: 90 euro
  • Informatie en reservatie: Le Prieuré-Saint-Géry. Tel. 071/58.97.00. www.prieurestgery.be
  • Adres: Rue Lambot 9, 6500 Beaumont