Villa Lorraine by Yves Mattagne: twee welverdiende sterren!

Mastercook Yves Mattagne, die unaniem werd beschouwd als dé visspecialist toen hij aan het hoofd stond van het restaurant Sea Grill, dat hij naar twee sterren in de Michelingids bracht, is sindsdien de chef-kok van de onvermijdelijke Villa Lorraine, het vlaggenschip van de indrukwekkende reeks goede huizen die door Serge Litvine worden gerund. En in de laatste editie heeft de beroemde rode gids dezelfde Villa Lorraine terug de twee sterren gegeven die Yves Mattagne altijd al had verdiend.
 

Yves Mattagne


Dit huis, dat onlosmakelijk verbonden is met het gastronomisch erfgoed van België, werd in juni heropend na meer dan een jaar van faraonische werkzaamheden die het in een echte ‘Villa 2.0’ veranderden. In 1972 was dit het eerste restaurant buiten Frankrijk dat de ultieme onderscheiding van drie sterren in de Michelingids kreeg. Dat was in de tijd van de oprichter en sleutelfiguur, Marcel Kreusch, die er een van de meest prominente restaurants van Europa van had gemaakt. Vandaag, onder auspiciën van de familie Litvine en met het talent van Yves Mattagne, blijft het adres meer dan ooit een referentie die de jaren heeft weten te doorstaan door zichzelf opnieuw uit te vinden tot het grote genoegen van een even scherp als veeleisend cliënteel.

Voor de goede orde, de Villa Lorraine biedt nu twee sferen, allebei even geraffineerd maar met een iets andere stijl. Het restaurant biedt een gastronomische keuken met de onnavolgbare moderne touch van de chef-kok. Het biedt zowel à la carte als degustatiemenu's en signatuurgerechten van Yves Mattagne. Dit alles met een ontspannen bediening in een gezellige en muzikale sfeer.

De Lounge bar biedt een ‘low dining’-formule met iets lagere tafels en stoelen. Hier kunt u genieten van een ‘Wereldmenu’, geïnspireerd op de vele reizen van de chef-kok in het buitenland. Deze formule is uiteraard gebaseerd op delen. Onnodig te zeggen dat de bediening even elegant is als altijd, ook al blijft het gezellig, net als de aangeboden formule.