Sang Hoon Degeimbre verandert SAN BXLS naar VerTige en heropent Rizom

Twee restaurants van de Waalse Mastercook Sang Hoon Degeimbre doen opnieuw hun deuren open. In Grand Hornu heropent het restaurant Rizom met chef Olivier De Vriendt. SAN BXLS krijgt een nieuwe naam en met Kevin Perlot een nieuwe chef.

Het restaurant SAN BXLS aan de Vlaanderenstraat wordt "VerTige". De 25 jarige Kevin Perlot wordt de nieuwe chef. Perlot werkte drie jaar met Sang Hoon in het moederhuis in L’Air Du Temps. Daarna trok hij naar Pépite, het bekende Naamse eethuis. Sinds 23 juni werkt Kevin Perlot bij VerTige waar hij zijn visie, passie en reflectie deelt met een gezonde en duurzame keuken, die resoluut aan het plantaardige en aan lokale producten is gewijd. Het is een nieuwe vertaling van de eigentijdse terroirkeuken van Sang Hoon Degeimbre.

VerTige - Vlaanderenstraat 19 - 1000 Brussel - T. +32 (0) 2318 19 19 - www.vertigebxl.be 

 

Het restaurant Rizom op haar beurt maakt deel uit van het CID (Centrum voor Innovatie en Design) van Grand-Hornu. In de keuken staat Olivier De Vriendt, een chef-kok die perfect de richtlijnen van San Degeimbre volgt en die eveneens uit passie de producten van lokale ambachtslui, de natuur en duurzaamheid in fijne gastronomie omzet. Zijn keuken is in perfecte harmonie met de gloednieuwe tentoonstelling in het CID: ‘Serial Eater’. Een belangrijke en even uitdagende tentoonstelling georganiseerd rond 30 jaar Food Design. De expositie ontleedt dertig jaar van experimenteren met, en nadenken over, het ‘object voedsel’, vanaf de jaren 90 tot de implicaties vandaag. Ze maakt het mogelijk om de veranderingen in de consumptiegewoonten en de bewustwording rond het ‘food systeem’ te begrijpen. In een soms angstaanjagende benadering van de toekomst van voedsel, stelt Food design ons gedrag, onze verlangens en onze twijfels als eter in vraag. Het biedt ook een meer speelse visie op onze relatie met voedsel, maar zonder de primaire bedoeling ervan te vergeten: het voeden van de maag, de ogen en de geest. De vragen die de expositie stelt zijn uitdagend. Die uitdaging gaat verder op het bord van Rizom. De combinatie tussen zien en proeven vindt plaats van 27 juni tot 29 november 2020.

Rizom - Rue Sainte-Louise, 82-7301 Grand-Hornu – 065/61.38.76 - www.rizom-restaurant.be

CID T. 065/65.21.21 - www.cid-grand-hornu.be