Restaurant Figaro viert 50ste verjaardag met feestelijke maaltijd

Mastercook Jacques Colemont viert de 50ste verjaardag van zijn restaurant Figaro. Vijf decennia aan het fornuis is nog maar weinig chefs gegeven. Problemen van fysieke, financiële of familiale aard kunnen ambities voortijdig nekken. Colement is 73! Maar zijn nieuwsgierigheid is nog steeds de motor voor vernieuwing. Hij heeft zich omringd met jonge mensen. Zo blijft hij constant vernieuwen en de vinger aan de pols houden. Maar ook reist hij nog steeds naar interessante restaurants in Scandinavië, Frankrijk of Spanje waar hij niet alleen inspiratie opdoet maar ook als een ‘godfather’ wordt onthaald. Hij heeft een fideel publiek, sommigen van het eerste uur, dat met hem is geëvolueerd en ook stelselmatig verjongt.

Om de vijftigste verjaardag van zijn restaurant te vieren organiseert hij op donderdag 21, vrijdag 22, zaterdag 23 en zondag 24 maart een feestelijke verjaardagmaaltijd. Die is samengesteld uit zes gerechtjes, bereid met exclusieve producten. Deze worden opgediend met aperitief en uitgelezen passende wijnen aan een prijs van 125 euro.

Reserveren is noodzakelijk en liefst online om zeker te zijn van een plaats.

Restaurant Figaro, Mombeekdreef 38, 3500 Hasselt, 011/27.25.56. www.figaro.be