Pierre Wynants Trophy 2024

De finale van “Pierre Wynants Trophy” zal dit jaar doorgaan op maandag 21 oktober in het restaurant « De Mijn » van de Hotelschool Ter Duinen. Deze tweejaarlijkse wedstrijd gaat door met de steun van "The Mastercooks of Belgium" met Pierre Wynants als erevoorzitter van de Jury.

Deze wedstrijd van het hoogste gastronomische niveau zal plaatsvinden na een preselectie van de kandidaten op basis van hun recepten door een jury bestaande uit Mastercooks. De leesjury is samengesteld uit de Mastercooks Lionel Rigolet, Pierre Wynants, Bert Meewis, Freddy et Patrick Vandecasserie, Alain Deluc en Cédric Poncelet. 

Ter herinnering: elk team bestaat uit een kandidaat of kandidate van minstens 23 jaar en maximaal 38 jaar oud op 30 augustus 2024. Daarbij voegen zich een keukenhulp en een sommelier, beide minstens 23 jaar oud op 30 augustus 2024. Ten slotte krijgt dit trio een coach, vrij te kiezen door de kandidaat, wetende dat deze coach mondeling advies mag geven aan de kandidaat, maar hij niet met hem aanwezig mag zijn in de keuken of hem op eender welke fysieke manier mag bijstaan.

Het thema van de wedstrijd is België. Het spreekt voor zich dat de kandidaat zijn best zal doen om zoveel mogelijk Belgische producten te verwerken en dit uiteraard op de best mogelijke manier.

Dit jaar dient het voorgerecht te bestaan uit zeetong, butternut en twee Belgische garnituren in harmonie met een Belgische wijn naar keuze.

Het hoofdgerecht moet wilde eend en kweeperen in de kijker zetten en dit in harmonie met een Kasteelbier naar keuze:

Alle garnituur is toegelaten met uitzondering van kaviaar en truffel.

De “Finger Food” of mignardise is op basis van Callebaut-chocolade die perfect past bij de koffie Rombouts- Espresso Royal.

De winnaar krijgt een gouden medaille van de “Pierre Wynants Trophy” en een replica van de trofee. Daarnaast zijn er nog verschillende prijzen. (Zie Artikel 14)

De kandidaturen moeten ingediend worden vóór 31 juli 2024 per mail aan secretary@mastercooks.be. Zie Artikel 4 van het reglement.

Naast de recepten moet elke kandidaat ook een dossier

Concreet moeten de recepten in het Frans of in het Nederlands opgesteld zijn op neutraal wit papier zonder hoofding. Naast deze recepten moet elke kandidaat ook een dossier aanleveren met zijn/haar curriculum vitae, een foto van hemzelf/haarzelf in jpg-formaat en alle gegevens van zijn/haar keukenhulp en zijn/haar sommelier die hem/haar zullen bijstaan als hij/zij door de nationale jury geselecteerd wordt om deel uit te maken van de 4 finalisten.

 

De kandidaturen moeten ingediend worden 31 juli 2024 per mail aan secretary@mastercooks.be.

Download of bekijk het reglement.

Reglement Pierre Wynants Trophy

 

 

Pierre wynants Trophy