Pierre Résimont opent Le Green de l’Eau Vive

Le Green de l’Eau Vive is de nieuwe brasserie van Pierre Résimont, ondergebracht in het clubhuis van de Golf de Rougemont in Profondeville.

Pierre Résimont is al lange tijd lid van deze golfclub. Hij vond dat de club een restaurant van naam verdiende. Met zijn toegankelijke en democratische keuken is dit restaurant een waardige neef van l’Eau Vive (Profondeville) en van de Comptoir de l’Eau Vive (Erpent). Ook hier worden lokale producten naar waarde geschat, is het kader modern en gepuurd, en staat een dynamisch en gastvrij team klaar om te gasten te ontvangen. Daaronder Mehdi, de zoon van Pierre en Anne Résimont, die binnenkort naar Zwitserland vertrekt, waar hij is toegelaten tot het prestigieuze Glion Institute of Higher Education. Het bloed gaat waar het niet stromen kan.

In de keuken die uitgeeft op de zaal vinden we Yo, een jonge chef van Aziatische origine, die de gerechten van Pierre Résimont naar zijn hand zal zetten met de smaken, geuren en technieken van het Land van de Reizende Zon.

Klanten kunnen kiezen tussen een ovenschotel van lokale slakken en een sushi van Yo, tussen een kabeljauwrug met Aziatische parfums of de bouletten van Mamy, tussen de risotto met Belgische saffraan van Cotchia (van Sabine en Eric Léonard in Wasseiges) of de gebakken sliptongetjes met puree op de wijze van Résimont.

Sinds de opening op 4 december is de Green de l’Eau Vive al een smakelijke must-be geworden in de provincie Namen. Het is dan ook niet te verwonderen dat reserveren noodzakelijk is, omdat niet alleen lokale fijnproevers hun weg al gevonden hebben, maar ook liefhebbers van verder weg.

Le Green de l’Eau Vive - Chemin du Beau Vallon, 45 – 4170 Profondeville – T : +32 (0)81 41 21 31

www.golfderougemont.be