Nieuwe wijnkelder in Le Gril aux Herbes

Mastercook Evan Triantopoulous heeft tijdens de zomermaanden de achterruimte van La Table d’Evan naast zijn open keuken omgevormd tot een prachtige wijnkelder. Het kreeg een indrukwekkende binnenafwerking, naar ontwerp van de meester zelf, met een glazen wand en is gemakkelijk toegankelijk. De flessen zijn zeer visueel opgesteld of zijn ondergebracht in functionele wijnladen. Toemaatje is een didactische kaart van de wijnlanden, inclusief een kaart van Frankrijk met al zijn wijngebieden.

Al deze visuele elementen zijn aantrekkelijk voor de klanten. Hier kunnen ze hun wijnen kiezen op advies van de sommelier of naar eigen voorkeur. Want door de opstelling kunnen ze zowel het esthetische ontwerp van een wijnetiket of de elegantie van een originele appellatie meer waarderen dan via een traditionele papieren kaart. 

Een andere troef zijn de prestigieuze wijnen die hier zijn opgeslagen. Er staan meer dan 10.000 flessen waaronder topwijnen zoals Mouton Rothschild, Petrus, White Horse, Vosne Romanée waarvan telkens 6 flessen beschikbaar zijn. Tegelijkertijd vind je in verschillende laden ‘terroirs van de vrienden’, de favoriete wijnen van Evan. Daarnaast zijn er ook ‘ontdekkingen’, zoals een Côstieres de Nimes van Luc Baudet, die aan vriendelijke prijzen worden aangeboden. Het zijn pure en toegankelijk wijnen waarvoor Evan een grote liefde heeft. 

De chef is zeer tevreden met de resultaten van dit nieuwe project en het enthousiasme van zijn klanten die de wijnkelder bezoeken. 

Le Gril aux Herbes, Steenweg op Brussel  21, 1780 Wemmel. 02/460.52.39. www.evanrestaurants.be