Igor Snyders

The Young Masters
Top Restaurants
chef

Igor Snyders

Hexa-Gone
Première Avenue 66
4040 Herstal
T: + 32 4 224 52 42
Facebook link Facebook link
Interview

Wie zijn je Peters?
Daniel Molmans 
Jean Castadot

Wist je altijd al dat je kok zou worden? 
Mijn ouders zaten helemaal niet in de horeca. Maar ik ben al heel jong begonnen te koken, onder andere voor studentenjobs. Ik deed dat graag, dus schreef ik me in aan de hotelschool in Spa, vanwege de uitstekende reputatie van die school. Het is waar dat het een van de beste scholen van het land was. Dat moest wel want vanuit Wezet moest ik 's ochtends drie uur reizen met de trein om erheen te gaan en 's avonds drie uur om terug te komen. Ik ben afgestudeerd op 18-jarige leeftijd, in 2007. 

Waar heb je het vak geleerd? 
Ik heb veel verschillende horecazaken aangedaan. Ik heb voor grote hotelketens in het buitenland gewerkt. Ik heb veel gereisd; Griekenland, Spanje en ook Frankrijk. Daarna heb ik als kok aan huis gewerkt. Zo heb ik ter plaatse gekookt voor voetbalclubs, maar ook voor de spelers. In zekere zin beschouw ik mezelf als een autodidact. Ik had niet echt een mentor buiten de school. Ik heb in veel zaken gewerkt, maar ik kan niet zeggen dat er één chef in het bijzonder is die indruk op mij heeft gemaakt. Het meeste van wat ik weet, heb ik gevonden in boeken en op het internet.

Hoe omschrijf je jouw keuken? 
Mijn keuken is gebaseerd op rundvlees dat we zelf rijpen. Ik werk met een hoogwaardige houtskooloven om het vlees te bereiden. Alle gerechten zijn 100% huisgemaakt met uitsluitend verse producten, maar binnen een budget waardoor iedereen kan komen genieten van mijn keuken.

Wie zijn jouw grote voorbeelden? Naar wie kijk jij op?
Ik heb er twee. In de eerste plaats Thierry Marx, die voor mij een buitengewone chef-kok is, met een grote nederigheid, en alles wat daarop volgt. Als het om pâtisserie gaat, is Amaury Guichon mijn grote voorbeeld. Het is een Franse chef in Las Vegas. Ik zou 4 maanden voor hem gaan werken, maar ik heb het restaurant overgenomen en dan lukte dit niet meer.

Wat betekent voor jou de toetreding tot de vereniging?
Daniel Molmans en Jean Castadot zijn bij mij komen eten en ik vertelde hen dat ik interesse had om lid te worden van The Mastercooks of Belgium. Wat mij er eigenlijk toe doet in dit lidmaatschap is om, als autodidact, zoveel mogelijk informatie te kunnen opvangen en delen, zowel over de technieken als over de leveranciers. Ik ben ook van plan om zo veel mogelijk beschikbaar te zijn om deel te nemen aan de evenementen, onder andere met de partners.