Mastercooks koken op Fourchette

Mastercooks Michael Vrijmoed en Filip Claeys zijn twee van de 11 topchefs die op 15, 16 en 17 maart een spectaculair menu bereiden op de derde editie van Fourchette, een culinair festival in Gent.

Fourchette is het geesteskind van Mastercook Michael Vrijmoed en patissier/chocolatier Joost Arijs. Ook Sam D’Huyvetter en Thomas Schmidt van brasserie Blvd in Sint-Martens-Latem waren bij de initiatiefnemers maar laten zich nu vervangen door Thomas Schmidt, eveneens van Blvd.

Het concept van Fourchette is geniaal in zijn eenvoud. Elf topchefs geven het beste van zichzelf in een open keuken, zo kunnen de gasten hen in volle actie bewonderen. Alles samen kunnen per dag 600 bezoekers de voeten onder tafel schuiven voor een vijfgangenmenu. Verspreid over drie dagen kunnen zo 1800 culinaire liefhebbers aan hun trekken komen.

Tijdens Fourchette verzorgen twee teams van vier chefs drie dagen lang een vast menu. De deelnemer kan kiezen uit een Smooth Grey menu of een Blue Velvet Menu. Het vaste vijfgangenmenu wordt dit jaar vergezeld van een extra kaasbordje verzorgd door kaasaffineur Frederic Van Tricht. Elke dag vervoegt een nieuwe gastkok de vaste teams voor een extra gerecht.

Naast Mastercooks Michael Vrijmoed en Filip Claeys maakt ook David Martin van La Paix, onlangs verkozen tot chef van het jaar door Gault&MIllau deel uit van het team. Samen met Dennis Broeckx van L’Epicerie du Cirque / Under the Palm Trees (Antwerpen), Benoit Dewitte van het gelijknamige restaurant (Zingem), Joost Arijs (Gent), Martijn Defauw van Rebelle (Marke-Kortrijk), Maarten Bouckaert van Castor (Beveren-aan-de-Leie) en Olly Ceulenaere van Publiek (Gent).

Reserveren via www.fourchettegent.be. Een menu kost 95 euro. Inbegrepen: een glas champagne, het vijfgangen menu, een kaasbordje, water van San Pellegrino naar believen en koffie.

Locatie: Eskimofabriek, Wiedauwkaai 23, 9000 Gent.

Michael Vrijmoed
Filip Claeys