Mastercook Lieven Lootens wint award met nieuw dessert WholeFruit Chocolade

Mastercook Lieven Lootens en zijn team gingen de uitdaging aan om met WholeFruit Chocolade van Barry Callebaut een nieuw dessert te creëren.
Lieven Lootens “Ik wou het magische gevoel herscheppen dat ik als chef had toen ik in voor het eerst in Brazilië, in de natuurlijke habitat van de cacaoplant, beleefde hoe de cacaovruchten werden gebroken en de bonen er uit gleden. Ik hielp mee om het sap op te vangen met bananenbladeren en nam het mee naar mijn restaurant. Sindsdien ben ik verliefd op deze exotische aroma’s.

 

WholeFruit Chocolate

 

Voor ons dessert maken wij de vorm van de cacaoboon na met ruby en witte chocolade en vullen die met WholeFruit chocolademousse. Wij gebruiken de vruchtenpulp en –sap om na te bootsen hoe bij het openen de cacaobonen drijven in een aromatische jelly. Om af te werken serveren we het dessert met een parfum van luchtige mousseline van wilde kruiden uit het woud.

One concept WholeFruit Chocolate made from 100% pure CacaoFruit.

 

 

Mastercook Lieven Lootens wint award met  nieuw dessert WholeFruit Chocolade