Hal G van Brusselse Vroegmarkt krijgt de naam Jean-Pierre Bruneau

Voor de eerste keer kreeg een van de vijf hallen van de Brusselse Vroegmarkt (MABRU)  de naam van een Mastercook. En dan nog een van onze grootste koks: Jean-Pierre Bruneau. 

Dat gebeurde op 10 februari, met veel tamtam en een uitgebreide delegatie Mastercooks waaronder Pierre Fonteyne, Pierre Wynants en Eddy Münster, Daniel Molmans, Patrick Meirsman, Dirk Vandendriessche, Alain Neckebroek, Pierre Burtonboy en Fabrice Vuillemin, verschillende Brusselse sterrenchefs zoals Karen Torosyan en Stefano Spinelli, een aantal personaliteiten zoals prins Laurent en de Brusselse burgemeester Philippe Close, Belgische en vooral Brusselse media. 

 

Jean-pierre-bruneau-HallG

 

Jean-Pierre Bruneau was 42 jaar een van de meest trouwe klanten van de Brusselse Vroegmarkt (Mabru) en de verschillende leveranciers die er een vaste stek hebben. 

Mabru bevoorraadt al decennia lang de beste restaurants van het land. In de vijf verkoophallen vinden meer dan 100 producenten en leveranciers een plek. Ze verkopen er groenten en fruit, primeurartikelen, vlees, charcuterie, gevogelte en wild, vis, schaal- en schelpdieren, kazen en andere melkproducten, bloemen en planten. 
De 14 ha grote site ontvangt elke maand meer dan 22.000 bezoekers. Elke week worden er tussen de 8 tot 10 ton goederen verhandeld. Op de site werken tussen de 500 en de 700 mensen. Marbru heeft met haar 22.000 zonnepanelen ook de grootste fotovoltaïsche installatie van het Brusselse gewest. 

Foto's :  Benjamin Brolet)