Goud voor Sam Van Houcke op de Global Chefs Challenge

foto: Frank Fol, commis Simon Caboor, Sam Van Houcke ( De Ster van de Belgische Keuken 2018), Jo Nelissen coach ( National Culinary team)

Young Master Sam Van Houcke won op maandag 18 februari samen met zijn Belgische team de halve finale op de Global Chefs Challenge in Rimini. Een internationale wedstrijd waarin de beste chefs uit 70 verschillende landen strijden voor de titel van World Best Chefs.

Sam was de beste voor zijn regio, Centraal-Europa. Slovenië werd tweede. Wales derde. Voor zijn deelname werd Sam ondersteund door het National Culinary Team onder leiding van Frank Fol.

Door zijn overwinning neemt Sam Van Houcke in juli 2020 deel aan de finale in Sint-Petersburg.

PERSBERICHT: SAM VAN HOUCKE SCHITTERT OP GLOBAL CHEFS CHALLENGE.

Rimini, maandag 18 februari 2019 - Chef Sam van Houcke, commis Simon Caboor en coach Jo Nelissen hebben vanavond in Rimini de 1ste plaats behaald in de Global Chefs Challenge. Dat Is een internationale topwedstrijd georganiseerd door de World Association of Chefs Society. Vlaanderen heeft de voorbije jaren fors geïnvesteerd in professionele voorbereiding op culinaire toptoernooien. “Hoe meer we opvallen op internationale wedstrijden, hoe meer mensen weten dat je in Vlaanderen kan genieten aan elke tafel en elke toog”, zegt Vlaams minister van Toerisme Ben Weyts.

Download het volledig persbericht