Gastronomische diplomatie

Op maandag 7 november heeft een delegatie van de Mastercooks of Belgium, onder leiding van voorzitter Cédric Poncelet en bestaande uit secretaris-generaal Daniel Molmans en de Mastercooks Dominique Pille en Didier Verbelen, op uitnodiging van de organisatoren de EquipHotel-beurs in Parijs aan de Porte de Versailles bezocht.

Dit internationale referentie-evenement voor horecaprofessionals bood onze landgenoten de gelegenheid hun Franse collega's van de Maîtres Cuisiniers de France en hun voorzitter Christian Têtedoie te ontmoeten.

Een mooie gelegenheid om de convergentie van belangen vast te stellen aan weerszijden van een grens die in feite door de liefde voor gastronomie is afgeschaft... Ter herinnering: de Association des Maîtres Cuisiniers de France, opgericht in 1949, verenigt meer dan 250 chefs die verspreid en gevestigd zijn in Frankrijk, in de DOM-TOM, in Europa, Amerika, het Midden-Oosten en Afrika. Ze wordt beschouwd als de vereniging met de meeste sterren ter wereld en heeft tot doel de Franse gastronomie op het niveau van kunst te behouden, te ontwikkelen en door te geven.

 

Mastercooks en de Cuisiniers Français

 

Het volgende salon EquipHotel is aangekondigd voor 3-7 November 2024